Avto > Na Štrom
11773 ogledov

Toliko stane polog za enega najbolj vročih avtov ta hip

Fisker ocean Fisker
Butični proizvajalec električnih avtomobilov Fisker Inc. je tik pred začetkom proizvodnje električnega športnega terenca oceana. Če bi ga radi kupili, pripravite denar.

Zagonsko podjetje slovitega avtomobilskega oblikovalca in podjetnika Henrika Fiskerja, ki je znan predvsem po hibridnem avtomobilu karmi in ima sedež v Kaliforniji, namreč poleg začetnega pologa 250 dolarjev od svojih naročnikov zahteva še potrditev z aro v višini 5.000 dolarjev. In to le za potrdilo prednaročila, saj avtomobila še nismo videli.

Fisker ocean Ocean Avto Podrobnosti inovativnega avta iz Štajerske

V nasprotju z začetnimi 250 dolarji jim denarja v primeru, da bo šlo kaj narobe ali pa se bodo premislili, ne bodo vrnili, saj, kojt je pojasnil Fisker, gre za del poplačila enega od 5.000 avtomobilov, ki ga bodo prejeli.  Fisker je zato baje k temu dodal, da depozit pričakujejo le od tistih, »ki so resni kupci« in si želijo zagotoviti začetno serijo »launch edition«.

Fisker in papež Avto Prvi papežev električni avto bo iz Gradca

Fisker ocean | Avtor: Fisker Fisker

Fisker sicer začetek proizvodnje oceana, ki ga bo sprva prodajal v ZDA, Kanadi, Avstriji, Danski, Nemčiji, Norveški in Švedski, prihodnje leto pa tudi v Veliki Britaniji in Franciji, načrtuje za november, predvidoma pa bo potekala v graški tovarni Magna Steyr. Fisker je to tudi znova potrdil za Green Car Reports. Vendar pa, dodajajo pri Fiskerju, so kapacitete za leto 2023 že bolj ali manj razprodane. Večje proizvodne številke sicer pričakujejo šele leta 2024.

Fisker ocean Avto Magna bo v Gradcu (in Hočah) zares izdelovala fisker ocean

Fisker | Avtor: Fisker Fisker

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.