Avto > Na Štrom
645 ogledov

Volvo C40 recharge: Samo na elektriko, samo na spletu

Volvo C40 recharge
1/14
Volvo
Volvo je predstavil model C40, manjšega kupejevskega križanca na električni pogon.

Volvo je objavo, da bo z letom 2030 povsem opustil modele na termični pogon, že naslednji dan podkrepil s svojim prvim modelom, ki ga bo poganjala le elektrika. 

Imenovali so ga C40 recharge in je glede na številko v imenu nekakšen duhovni naslednik upokojene klasične kombilimuzine V40. 

Volvo C40 recharge | Avtor: Volvo Volvo
Volvo C40 recharge | Avtor: Volvo Volvo

V skladu z modernimi okusi je C40 recharge križanec med suvom, kupejem in kombilimuzino. Ima dvignejno postavo z velikimi kolesi, kar zagotavlja višje sedenje, po drugi strani pa se streha proti zadku spušča precej položno. V40 recharge ima spredaj posodobljen izgled električnih volvov z novo "piksel" tehnologijo LED svetil.

Volvo V 60 Odločeno Avto Volvo je naslednji, ki maha v slovo batom in ventilom

Z XC40 si deli CMA platformo. Avto ima na vsaki osi svoj elektromor, skupaj proizvedeta kar 295 kW moči (402 KM). Energija prihaja iz 78 kWh baterije, ki pod normalnimi pogoji vožnje zagotavlja do 420 kilometrov poti z enim polnjenjem. 80 odstotkov napolnjenosti v 40 minutah ji omogoča tehnologija hitrega polnjenja. 

Volvo C40 recharge | Avtor: Volvo Volvo

C40 recharge ima v notranjosti znan in udoben švedski ambient s poudarkom na naprednih tehnologijah, tudi posodobitvah po zraku. V salonih ga ne boste mogli naročiti, saj bo prodaja potekala le po spletu. Temu primerno so prilagodili tudi izbiro različic in dodatne opreme. O cenah še niso spregovorili.

V belgijski tovarni v Ghentu ga bodo začeli izdelovati jeseni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.