Avto
14936 ogledov

Video: Volvo namerno s 30 metrov višine pometal svoje avtomobile

Volvo
Volvo je v posebnem projektu iz 30 metrov višine izpustil in razbil svoja vozila.

Volvo je v raziskovalne namene svoje modele izpustil z višine 30 metrov! Projekt je imel svoj namen. Intervencijske ekipe so namreč vadile na preizkušenih razbitih avtomobilih.

Volvo S90/V90 Vsi novi volvoti Avto Volvo prenovil serijo 90 in posodobil serijo 60

Volvo že desetletja v ospredje postavlja varnost svojih vozil. Z novim projektom ali poskusom pa je švedski proizvajalec vozil to potrdil še enkrat. Odločili so se namreč, da bodo nekaj svojih novih modelov vrgli z višine 30 metrov! Da, prav ste prebrali! Avtomobile so z dvigalom dvignili na nastavljeno višino, nakar je sledil prosti pad, pok in lomljenje pločevine. Rezultati? Presenetljivo dobro so jo odnesla vozila, kar si lahko pogledate v priloženem videoposnetku.

Mercedes-benz GLC coupe Avto Pod pokrovom mercedesa in volvota enak motor?

Hkrati so intervencijske ekipe vadile reševanje na poškodovanih modelih in na ta način dobile scenarije, ki se lahko zgodijo v hudih prometnih nesrečah. Vadili so nove metode reševanja poškodovanih potnikov iz vozil. Kot poudarjajo pri Volvu, so po nesrečah, v katerih avto utrpi tako veliko škodo, potniki pogosto hudo poškodovani, hiter in pravilen odziv reševalcev pa je izredno pomemben pri reševanju življenj. Zato je bila ta vaja izjemno pomembna za ekipe in bi lahko v prihodnosti rešila številna življenja.

Volvo V 60 Avto Ta znamka je gotovo med zmagovalci lanskega leta

Delo na 10 poškodovanih modelih ne bo pomagalo le tej intervencijski skupini, temveč tudi ostalim po vsem svetu, saj bodo vse informacije in znanje združeni v poročilu, ki bo javno dostopno.
 

Komentarjev 1
  • sam1 11:15 18.november 2020.

    Me prav zanima,kakšen komentar na to imajo naši strokovnjaki za varnost v prometu......

Sorodne novice