Avto
76 ogledov

Najbolj seksi avto leta?

Volkswagen beetle cabriolet
1/14
Volkswagen
Volkswagen bo na avtosalonu v Los Angelesu razkril novi beetle cabriolet. Uvedba na evropski trg se pričakuje spomladi leta 2013 z začetno ceno 21.350 evrov.

Tretja generacija volkswagen beetla z zložljivo streho združuje klasično oblikovno govorico in funkcionalnost. S svojo funkcionalnostjo prekaša oba predhodnika, z odprto streho pa ponuja svobodo štirim potnikom.

Kultni beetle je brezčasni dizajn preteklih dni interpretiral na novo. Tako je silhueta postala bolj športna in dinamična. Lega vetrobranskega stekla je bolj pokončna in skupaj s položnejšo strešno linijo spominja na silhueto legendarnega hrošča cabriolet.


Volkswagen beetle cabriolet | Avtor: Volkswagen Volkswagen
V novem modelu se zrcalijo oblikovne smernice novih Volkswagnov: odprtina
za zajemanje zraka pod odbijačem, raven spodnji rob pokrova motornega prostora in predvsem zadnje luči jasno odražajo pripadnost Volkswagnovi družini. Žarometa sta tako kot pri nostalgičnem vzorniku klasično okrogla, dodaten šarm pa mu daje tradicionalna platnena zložljiva streha. Ko je odprta, je nameščena zelo nizko in omogoča dobro vzvratno preglednost. Kljub kompaktni konstrukciji ima zložljiva streha velik razpon in razpotegnjeno linijo. Odpiranje in zapiranje potekata popolnoma samodejno (pri vseh modelskih izvedbah), postopek pa traja približno deset sekund. Streho je mogoče odpreti in zapreti do hitrosti vožnje 50 km/h.

Serijsko je opremljen z zaščitno prevleko, s katero kupec lahko prekrije zloženo streho. Mejo med karoserijo in tkanino poudarja kromirana letev. V notranjosti kompaktni kombinirani instrument z velikimi okroglimi instrumenti ter nostalgičnimi elementi, kot je na primer dodatni predal na sovoznikovi strani, tudi pri novem kabrioletu ustvarjajo svojstven videz. 225 litrov velik prtljažnik je opremljen z odprtino, ki omogoča prevoz daljših predmetov.

Volkswagen beetle cabriolet | Avtor: Volkswagen Volkswagen
V primeru prevračanja za varnost potnikov poskrbi aktivni sistem varnostnih ščitov. Sestavljata ga dva pomična modula, ki sta zakrito nameščena za naslonjalom zadnje sedežne klopi. Oba varnostna modula pri prevračanju sproži centralni krmilnik sistema varnostnih blazin. Na ta način v nekaj milisekundah – skupaj s stabilnima A-stebričkoma – zaščitita potnike na vseh štirih sedežih vozila. Serijski sta tudi čelni varnostni blazini ter sprednji stranski varnostni blazini za glavo in prsni koš.

Na izbiro bo sedem motorjev. Osnovno različico predstavlja 1,2-litrski motor TSI s 77 kilovati moči (105 KM). Že ob uvedbi na trg bo za ta bencinski motor v ponudbi tudi ustrezna izvedba BlueMotion Technology. Ostala bencinska motorja sta 1,4-litrski TSI s 118 kilovati moči (160 KM) in 2,0-litrski TSI s 147 kilovati moči (200 KM). Ponudba dizelskih pogonskih agregatov zajema preizkušeni 1,6-litrski TDI s 77 kilovati moči (105 KM), ki je na voljo tudi v izvedbi BlueMotion Technology, ter 2,0-litrski TDI s 103 kilovati moči (140 KM).

Novi beetle cabriolet bo v Nemčiji mogoče naročiti od novembra naprej, cena osnovne izvedbe pa bo znašala 21.350 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.