Avto
3148 ogledov

Najboljši avtomobili po okusu žensk

peugeot 308 MatijaJanežič
Žirija izbora za ženski avto leta WWCOTY je izbrala šest zmagovalcev v posameznih kategorijah, izmed katerim bo na dan žena 8. marca izbran ženski svetovni avto leta 2022.

Glede na statistiko so ženske tiste, ki odločajo o nakupih več kot polovice avtomobilov, zato so tudi več kot primerne kandidatke za njihovo ocenjevanje. Na tej osnovi je novozelandska avtomobilska novinarka Sandy Myhre leta 2009 tudi ustanovila izbor za ženski svetovni avto leta, v katerem so zbrane novinarke z vseh petih celin sveta.

Električni avto polnilnica polnilni kabel To se ni zgodilo še nikoli Avto To se ni zgodilo še nikoli: Velika zmaga električnih

kia sportage | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Žirijo trenutno sestavlja 56 članic iz 40 držav sveta, ki se odločajo med avtomobili, pri katerih je ključni kriterij za izbor ta, da so naprodaj vsaj na dveh celinah, kriteriji za izbiro pa so enaki, kot vodijo večino ljudi pri nakupu avtomobila. Pri tem seveda pridejo do izraza varnost, kakovost, cena, oblika, lahkotnost vožnje, okoljski odtis in podobni kriteriji.

ford mustang mach-e 1400 | Avtor: Ford Ford

Predstavnice izbora WWCOTY trdijo tudi, da so  ženske pri nakupu avtomobilov bolj racionalne od moških, vendar pa je tudi med njimi dovolj navdušenja nad zmogljivostmi, vodljivostjo avtomobila in zadovoljstvom v vožnji.

BMW iX | Avtor: Saša Despot Saša Despot

65 kandidatov

Letos so med 65 kandidati, avtomobili, ki so jih v zadostnem številu prodali v koledarskem letu 2021, pripadnice žirije izbrale šest kandidatov, zmagovalcev posameznih kategorij, ki ne ustrezajo natanko avtomobilskim segmentom ali siceršnjim kategorijam avtomobilskih izborov.

Audi e-tron GT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Urbani avtomobil leta 2022 je postal peugeot 308, družinski SUV leta 2022 pa kia sportage. Veliki avtomobil leta 2022 je ford mustang mach-E, veliki SUV leta 2022 pa BMW iX. Zmogljivi avtomobil leta 2022 je audi e-tron GT, z naslovom pravega 4x4 & pick upa 2022 pa se je okronal jeep wrangler 4xe.

Nakup avtomobila Analiza Avto Analiza: Velikanske spremembe potrošnikov pri nakupu novih vozil

Kar trije zmagovalci v svojih kategorijah so torej električni, eden pa priključno hibridni, kar kaže, da se tudi na področju ženske izbire avtomobilov stvari obračajo v prid alternativnih pogonov.

jeep wrangler 4Xe | Avtor: Jeep Jeep

 

Komentarjev 1
  • Margaret_Peters 12:57 21.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎