Avto
601 ogledov

Najcenejši avto je prodajna katastrofa

Tata nano
1/19
Žurnal24 main
Najcenejši avtomobil na svetu, indijski tata nano, se ne prodaja. Hrbet so mu obrnili domači kupci v Indiji, ki se za poceni malčka ne odločajo.

 

Indija, ki šteje 1,2 milijarde prebivalcev, je veliko pričakovala od prodaje najcenejšega avtomobila na svetu tata nano, a se prodajni načrti niso niti najmanj uresničili.

 

"Nudimo nov način transporta," je ob predstavitvi pred tremi leti razlagal direktor Tate Ratan Tata. Vozilo je imelo cilj, da Indijci svoja dvokolesna prevozna sredstva zamenjajo za štirikolesna, model nano pa so celo povezovali z misijo Henryja Forda, ki je uvedel revolucijo na ameriško tržišče s svojim vozilom model T. Prodajne številke kažejo, da je nano povsem zatajil. V novembru so prodali zgolj 509 primerkov avtomobila, ki stane 1.900 evrov. Za razliko od nana je japonski Maruti Suzuki novembra prodal 33 tisoč primerkov modela alto, ki stane enkrat več kot indijski ponos. Tata Motors je bila v decembru prisiljena kupcem ponuditi štiriletno garancijo, prej je bila ta 18 mesecev. Kupcem so po novem prav tako omogočili, da v roku 48 ur dobijo kredit za nakup avtomobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.