Avto
45 ogledov

Najhitrejši mali ford

Ford fiesta ST
1/10
Ford
Nova fiesta ST je že v prvih mesecih prodaje v Evropi dosegla tri tisoč naročil, najbolj zaželena pa je v Veliki Britaniji. Pri nas je naprodaj od začetka aprila; s popustom se cene začnejo pri 19.230 evrih.

Nova fiesta ST, ki jo poganja Fordov 1,6-litrski turbobencinskim motor ecoboost s 182 konjskimi močmi in 240 Nm navora, od 0 do 100 km/h pospeši v 6,9 sekunde in doseže največjo hitrost 220 km/h – pri tem ji pomaga športno nastavljeno krmiljenje, vzmetenje in zavore ter izboljšan nadzor vektorjev navora, na voljo pa sta tudi funkcija Ford MyKey in sistem SYNC s pomočjo v sili.

Sedeži recaro del standardne opreme

Oblikovno najbolj dinamična fiesta kupce vabi z veliko trapezoidno masko z značilnim satovjem pred hladilnikom, dramatičnim zadnjim difuzorjem in popolnim kompletom karoserijskih dodatkov ST, med adute pri Fordu uvrščajo tudi novo barvo spirit blue, ki si jo je do zdaj omislilo 27 odstotkov kupcev.

Več kot 60 odstotkov kupcev je izbralo usnjeno oblazinjenje Smoke Storm Torino, ki dopolnjuje notranjost v barvi Charcoal Black z elementi iz ogljikovih vlaken na armaturni plošči, stopalkami in prestavno ročico iz lahke zlitine, volan ST in sedeže Recaro (prvič del standardne opreme). Kar 90 odstotkov kupcev se je odločilo za 17-palčna platišča iz zlitine Rado Grey z rdečimi zavornimi sedli, 19 odstotkov pa je avto opremilo z digitalnim radijskim sprejemnikom Sony DAB in navigacijskim sistemom s 5-palčnim barvnim zaslonom.

Komentarjev 1