Avto
25 ogledov

Namerno v novega policijskega BMW-ja

Policijski BMW X5 Policija West Midlands
"Upam, da naju ne bo zadel," se je šalil policist v komaj nekaj dni starem patruljnem BMW X5 med zasledovanjem sumljivega tovornjaka. Nekaj trenutkov pozneje se je zgodilo natančno to.

Policija iz angleškega Stoubridgea je te dni objavila videoposnetek nenavadnega pripetljaja, ki se je zgodil aprila, sredi julija pa je dobil sodni epilog.

Komaj 650 kilometrov je imel na merilniku novi ponos tamkajšnje policije BMW X5 z nameščenim nadzornim sistemom provida, s katerim sta policista naletela na "upehano" vlečno vozilo, ki že po videzu ni izpolnjevalo pogojev za vožnjo po javni cesti.

X5 je pač trdoživ avto

Na avdioposnetku se sliši, kako sta se med zasledovanjem pod vtisom bavarskega luksuza policista šalila, naj jima tovornjakar nikar ne opraska avtomobila. "Če naju zadene, se bom smejal ...," je rekel eden. Nekaj trenutkov pozneje se je tovornjak ustavil in z vso silo dvakrat vzvratno zapeljal v X5. 

A svojega dela ni opravil temeljito, saj je X5 ostal v voznem stanju. Policista sta se kljub precej poškodovanemu prednjemu delu po začetnem presenečenju pognala v lov za pobeglim voznikom, ki je nato bežal še skoraj 30 kilometrov in na poti poškodoval osem vozil. Sedemindvajsetletni voznik je na koncu peš zbežal iz vozila in se skril v grmovju, a so ga policisti s pomočjo toplotne kamere iz helikopterja zlahka našli in prijeli.

Obtožen je bil kopice kaznivih dejanj ter 16. julija obsojen na 19 mesecev zapora in sedemletno prepoved vožnje. Izkazalo se je, da je poskušal bežati, ker je imel že od prej prepoved vožnje.

Na policijskem X5 so v mehanični delavnici našteli za okoli šest tisoč evrov škode, še na tisoče pa jih je nastalo na drugih poškodovanih vozilih, poroča uradna spletna stran policije angleške pokrajine West Midlands.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 07:40 28.november 2013.

    Sem bil že vesel , da je našim polcajem razbit avto .

  • Žurnalček 15:54 29.julij 2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=mFVo7sUgEYc&feature=c4-overview&list=UUX4ZHRgrnJxLoxFZJHwueMA

  • kapibara 14:21 29.julij 2013.

    ..olajša dearja za več desetletij..''Saj ima viška eno ledvico+eno oko, s pripadajočimi priteklinami, nekaj kože,kako semničico..ITD..