Avto
22 ogledov

Nas bodo vozili psi?

Pes Youtube
Ko pomislite, da ste slišali vse, se pojavi nova neverjetna novica. Prihaja z Nove Zelandije, kjer pse učijo vožnje z avtomobili.

Po poročanju ABC News je društvo proti mučenju živali z Nove Zelandije (SPCA) začelo marketinško kampanjo, s katero želijo opozoriti, da posvojene ali zapuščene živali niso drugorazredni ljubljenčki.

Društvo je tri izbrane pse, Montyja, Ginnyja in Porterja, poslalo na agencijo za nadarjene živali “Animals on Q”, kjer so omenjene živali naučili voziti avtomobil.

Pse so inštruktorji s pomočjo simulatorjev trenirali osem tednov. V agenciji so odločili, da je v oddaji v živo New Zealand’s 3 News najbolj nadarjen izmed trojice, Monty, vozil mini countrymana s štirinožcu prilagojenimi sistemi za upravljanjem vozila. Vozilo, ki so mu omejili najvišjo hitrost, je upravljal brez prisotnosti človeka v vozilu. Ne verjamete? Poglejte si video zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.