Avto
32482 ogledov

Ne boste verjeli, kaj vozi šef Bugattija

Stephan Winkelmann Epa
Šef znamke super športnih avtomobilov Bugatti Stephan Winkelmann je presenetil z odgovorom na vprašanje, kateri avtomobil uporablja za vsakodnevne prevoze.

Šef Bugattija Stephan Winkelmann je v intervjuju za Autocar govoril o prihodnosti znamke, avtonomni vožnji, novih modelih, pa tudi o tem, kaj vozi vsak dan? Če menite, da se v trgovino in na delo vozi znamko avtomobila, katere šef je, se motite. Winkelmann vozi porsche panamero sport turismo.

Bugatti chiron Kaj zmore 1.600 konjev Avto Bugatti chiron v vsej svoji moči in sijaju

Dejal je, da ne zanemarja znamke, saj pogosto sede tudi za volan bugattijev, da še sam preveri napredek in delovanje tehnologij, ki jih vgrajujejo v svoja vozila. Pred panamero je vozil tudi audije, saj pravi, da je zvest koncernu Volkswagen. Kljub temu, kot pravi sam, da je porsche znamka športnih avtomobilov in se tako tudi vozijo, vseeno niso v rangu avtomobilov, kot je chiron longtail, ki doseže hitrost skoraj 500 km/h.

Porsche panamera sport turismo | Avtor: Porsche Porsche

Koenigsegg agera RS Avto Oprosti bugatti, ampak nekdo je hitrejši!

O avtonomnih avtomobilih pri Bugattiju ne razmišljajo kot na primer pri Tesli, saj: "Nihče ne bi kupil bugattija, ker bi bili avtonomni avtomobil. Sem pa za asistenčne sisteme, ker nam olajšajo vožnjo in jo naredijo bolj udobno. Kar zadeva zaslone in digitalizacija, pa chiron ne more biti mobilna pisarna," pravi šef Bugattija in dodaja, da bodo v ospredju pri razvoju zmanjšanje teže vozila in izboljšave na področju vodljivosti.
 

Komentarjev 3
  • Snežinko 07:28 22.januar 2020.

    S samim člankom ni nič narobe, me pa moti nekaj: a je za vas, novinarje res naslov "ne boste verjeli ... " sveti gral? Zakaj hudiča se mora vsak tretji članek začeti z "ne boste verjeli..."? Za kakšne hude idiote ...prikaži več nas imate, da mi po vaše vsega tega "ne bi verjeli"? Dajte nehaj s tem bedastim naslovom, prosim...