Avto
38 ogledov

Nemci izdelujejo najboljše agregate

Audi V6 TFSI Audi
Konec leta je čas za najrazličnejše izbore tudi v svetu avtomobilizma. Ameriški Ward je izbral deset najboljših motorjev leta v ZDA. Čeprav gre za ameriški izbor, pa na seznamu prevladujejo nemški pogonski agregati, Američani pa še vedno prisegajo na zmogljvie bencinske agregate.

Ameriški Ward's Auto je že devetnajstič izbral najboljše pogonske agregate. Osnovno pravilo je, da mora biti agregat, ki je uvrščen med najboljših deset na lestvici, v komercialnem vozilu v prodaji v prvem kvartalu leta 2013, cena vozila brez davka in ostalih dajatev pa ne sme preseči 55 tisoč ameriških dolarjev.

Vrh lestvice je spet pripadel zmogljivim nemškim agregatom. Audijev trilitrski bencinski motor V6 iz modela S5 je že četrto leto zapored na vrhu, med deseterico pa se je uspelo prebiti tudi letos opevanemu subarujevemu dvolitrskemu bokser motorju, ki ga vgrajujejo pod motorni pokrov subaruja BRZ in toyote GT86.

Letos preboj med najboljšo deseterico ni uspel nobenemu dizelskemu agregatu, prav tako ne agregatu, ki bi poganjal hibrida ali električno vozilo.

"Hibridi in električna vozila so bili v preteklosti zaradi svoje revolucionarnosti že med najboljšimi in bodo spet, ko bo neki proizvajalec ponudil pogonski agregat, ki bo presegel toyota priusa, nissan leafa ali chevrolet volta," pravi

10 najboljših za leto 2013:

1) 3.0L TFSI Supercharged DOHC V-6 (audi A6)
2) 2.0L N20 Turbocharged DOHC I-4 (BMW Z4/528i)
3) 3.0L N55 Turbocharged DOHC I-6 (BMW 335i coupe)
4) 3.6L Pentastar DOHC V-6 (chrysler 300/jeep wrangler)
5) 2.0L EcoBoost DOHC I-4 (ford edge)
6) 5.0L DOHC V-8 (ford mustang boss 302)
7) 2.0L Turbocharged DOHC I-4 (buick regal GS)
8) 1.6L DOHC I-4 (hyundai accent/kia soul)
9) 2.0L Skyactiv DOHC I-4 (mazda3)
10) 3.5L DOHC V-6 HEV (infiniti M35h)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice