Avto
6577 ogledov

Nemčija poleg zapora in denarne kazni uvaja še nekaj bolečega ...

Vozniško dovoljenje iz Nemčije
Nemčija bo v kazenski zakonik vnesla novo možnost kaznovanja, ki ga bo mogoče izreči poleg zapora, denarne kazni ali dela v javno korist. In to tisto, česar se vsak voznik najbolj boji - odvzem vozniškega dovoljenja.

Vsi, ki so poklicno oziroma življenjsko odvisni od vožnje z avtom, se bodo v Nemčiji odslej upravičeno tresli, saj je tamkajšnji parlament potrdil spremembe zakonodaje, ki bodo razširile možnosti kaznovanja. 

Med možnimi kaznimi bo sedaj pri presoji sodnik lahko izbral tudi prepoved vožnje motornega vozila za določen čas, ki bo lahko doletela vse z veljavnim vozniškim dovoljenjem. Tudi če avto ni imel nobene povezave s kaznivim dejanjem oziroma prekrškom. Sodnik bo lahko vozniško dovoljenje odvzel za med tremi in šestimi meseci.

Ker ljudje svobodo vožnje jemljemo za nekaj samoumevnega, bo takšen ukrep marsikaterega Nemca pošteno zabolel, veljal pa bo kot nekakšna vmesna stopnja med denarno kaznijo in zaporom, saj bo ta kazen do določene mere omejila gibanje posameznika.

Proti takšnemu kaznovanju so v procesu sprejemanja zakona ostro nasprotovali ne le opozicija, temveč tudi pravniki iz prometne stroke in avtomobilski klubi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Lavdan 19:56 11.julij 2017.

    Če vzameš v roke zemljevid Evrope boš videl, da tukaj ni Nemčija. Potem piši da bodo in ne boste.

  • maresem 19:56 11.julij 2017.

    Tudi švabi so zboleli za neozdravljivo boleznijo... ni jim več pomoči.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 19:56 11.julij 2017.

    Itak, TIPP pa to...