Avto
9061 ogledov

Neverjetna vrednost hrvaškega avtomobilskega proizvajalca

Rimac nevera Rimac
Nemška revija Manager napoveduje, koliko naj bi bil vreden Rimac Automobili na borzi, če bo na njej ponudil delnice.

Tiskovna agencija Reuters je poročala o novici nemške revije Manager, kjer so zapisali, da nameravajo pri Rimac Automobili leta 2022 nastopiti na borzi, tržna vrednost podjetja pa naj bi bila kar pet milijard evrov.

Bugatti centodieci Bomba! Avto Bomba! Hrvat pred prevzemom podjetja Bugatti!

Revija Manager še piše, da bo Rimac kmalu skupaj s Porschejem (ta je 24 odstotni lastnik podjetja Rimac Automobili) prevzel znamko Bugatti. Rimac bo lastnik 55 odstotkov delnic, Porsche pa 45 odstotkov delnic Bugattija.

Mate Rimac Verjamejo vanj Avto Hrvat dobil 70 milijonov od nemškega velikana

"Razmišljamo o več možnostih, nič še ni odločeno, v katero smer bomo šli," je Reuters citiral izjavo podjetja Rimac Automobil.
"Prihodnost Bugattija je vprašanje, o katerem se bo treba odločiti na ravni skupine," pa je Porsche komentiral nove novice o Rimcu in prevzemu Bugattija.

Mate Rimac | Avtor: Rimac Automobili Rimac Automobili

Rimac Avto Hrvaški Rimac je za Volkswagen bolj pomemben od Bugattija

Spomnimo, pogodba za prevzem Bugattija bo verjetno objavljena poleti. Car and Driver je pred kratkim napovedal, da bosta Rimac in Porsche nato ustanovila skupno podjetje z Rimcem, v katerem bo Rimac večinski delničar.

Bugatti centodieci | Avtor: Bugatti Bugatti

Rimac nevera Avto Hrvati razkrili pravo ime svojega hiper avtomobila

Že septembra leta 2020 so se pojavile prve informacije, da skupina VW razmišlja o prenosu lastništva Bugattija na Rimac Automobile. V zameno bi dobili določen delež v Rimčevem podjetju. O tem je februarja letos spregovoril tudi šef Porscheja. "Trenutno intenzivno razmišljamo o tem, kako zagotoviti razvoj Bugattija na najboljši možen način. Rimac bi lahko pri tem odigral pomembno vlogo, saj se ti dve znamki tehnološko dopolnjujeta," je za Automobilwoche dejal šef Porscheja Oliver Blume.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.