Avto
74 ogledov

Nissan sestavlja svojo vojsko

Nissan rogue warrior
1/24
Nissan
Le nekaj dni po tem, ko so pri Nissanu na avtomobilskem salonu v Detroitu pokazali poltovornjak titan warrior, so na mednarodnem avtomobilskem salon v Montrealu v Kanadi predstavili še bolj drznega "bojevnika", vozilo rogue warrior.

Pri Nissanu očitno sestavljajo vojsko bojevnikov, ki se lahko spopadejo z vsemi vrstami terenov. Titan warrior je bolj primeren za težko dostopne terene izven asfaltiranih poti, rogue warrior pa je njihov stroj za na sneg, saj je, tako kot stroji za teptanje snega, opremljen z gosenicami.

Nissan rogue warrior bi lahko bila bolj uradna različica vozila namenjena vožnji po snegu, kot je bil lani predstavljen juke nismo RSnow, ki so ga na Švedskem zapeljali po snegu.

Gosenice zahtevale določene prilagoditve

Tako kot juke RSnow, je rogue warrior postavljen na komplet štirih gosenic, ki merijo 76 centimetrov v višino, 122 centimetrov v dolžino, široke so po 38 centimetrov. Vozilo je od tal oddaljeno 58 centimetrov.

Predelavo so naredili pri podjetju Quebec's Motorsports in Action (MIA), kjer so morali nekoliko prilagoditi tudi karoserijo, da so dodali gosenice, naredili pa so tudi spremembe na vzmetenju. Vožnji po snegu je prilagojen tudi samodejni menjalnik, ki omogoča hitrejše pretikanje.

Pri Nissanu ocenjujejo, da je najvišja hitrost vozila 100 km/h, zmožen pa je voziti po snežni površini z naklonom 45 stopinj Celzija. Morda ni tako zmogljiv kot snežni teptalci, je pa zato bolj zabaven, vožnja v prijetno ogreti potovalni kabini pa bolj udobna, menijo proizvajalci in dodajajo, da bi lahko vozilo izkoristili  za najrazličnejše radosti na snegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.