Avto
288 ogledov

Nov način prodaje prodaje avtomobilov

Renault store Matej Kerec
Renault je v Celju predstavil nov koncept prodajnih salonov "Renault store", ki se bo razširil po vsej Sloveniji. Namen je virtualno izkušnjo nakupa vozila povezati z resničnostnim svetom.

Koncept "Renault Store" je eden od ključnih elementov globalnega programa C@RE (Customer Approved Renault Experience). Ta vsebuje 40 projektov, ki stremijo k odnosu do kupcev pred, med in po nakupu, vse od zbiranja informacij prek interneta, obiska v salonu, pa do vzdrževanja.

V salon pridejo dobro izobraženi

V Evropi že 94 odstotkov vseh kupcev pred obiskom salona informacije poišče na internetu. Kupci zato v salon pogosto pridejo že zelo dobro izobražen o izdelku, ki jih zanima. Pri Renaultu menijo, da se mora njihova virtualna izkušnja potem nadaljevati v resničnem svetu, s prodajnimi in servisnimi svetovalci.

Novi prodajni koncept temelji na intuitivnem tlorisu, ki omogoča jasno predstavitev vozil, njihove opreme in dodatnih storitev, obenem pa se morajo kupci počutiti domače. Kupce bodo na svojo stran pridobivali z brezplačnim internetom in kavo ob preverjanju informacij. V tematskih conah (Aktualno, Passion, Sport …) bodo kupca usmerili k ponudbi, ki ga najbolj zanima. Prostor z dodatno opremo na pregleden način predstavlja dodatke k vozilu, sledi še prostor za izdajo vozil, ki je namenjen prevzemu novih vozil ter predaji ključev.

Avtomobil po želji sestavijo skupaj s prodajalcem

Pri Renaultu izpostavljajo, da si kupci danes želijo vedno bolj personalizirane avtomobile. Temu novi prodajni saloni sledijo z vse večjo digitalizacijo. Veliki na dotik občutljivi zasloni konfiguratorja omogočajo prodajalcu in kupcu hitro sestavljanje individualiziranega vozila po željah kupca. Različne barve in materiale, videne na zaslonu, lahko kupec nato v živo pogleda in otipa tudi na vzorcih v salonu.

Z nakupom vozila pa se zgodba šele začne. Projekt c@are vključuje osem javno objavljenih obljub kupcu, ki se navezujejo na testiranje vozil, garancijo in servis vozila.

Komentarjev 2
  • Hi5 08:30 04.december 2014.

    Razumel bi, da kaj takega v svojo ponudbo uvrsti kakšna od nemških blagovnih znamk, ampak jajca od Renaulta? Ne bo pomagalo. Še vedno bodo jajca.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:37 03.december 2014.

    delajte kar češ niti pomislit ne smem na nov avto s to mojo plačo,kamoli da ga kupim