Avto
61 ogledov

Nova dacia sandero in logan

Dacia sandero
1/7
Dacia
Dacia je na spletu pokazala prve uradne fotografije novega sandera in logana, ki je bil sploh prvi model, ki je leta 2004 nastal pod vodstvom francoskega Renaulta in je pomenil preporod romunske znamke.

Sandero je bil prvič predstavljen leta 2008 v Ženevi. Novinec prihaja štiri leta kasneje, premierno pa bo razkrit v Parizu. Ostaja enostaven in cenovno dostopen avtomobil. Novost je sodobnejša oblika, z novimi, boljšimi materiali je modernejša tudi notranjost.

Prenova uvaja novo moderno armaturno ploščo v ogleno črni ali dvobarvni izvedbi (odvisno od različice), ki ima merilnike s kromasto obrobo in izrazito funkcionalna upravljala najnovejšega rodu. Kromaste so tudi obrobe zračnikov, znak na volanu in glava prestavne ročice (odvisno od opreme), okrasna obroba osrednje konzole pa je barvno usklajena z oblogo ročajev na vratih in okrasnim vstavkom na volanu.Izboljšave so bile narejene na varnosti, osvežena je tudi paleta pogonskih agregatov.

Motorji so Renaultovi, bencinski in dizelski, z razponom moči od 55 kilovatov (75 KM) do 77 kilovatov (105 KM). Novost je Renaultov 0,9 TCe turbobencinski agregat z močjo 66 kilovatov (90 KM). V ponudbi bo tudi start/stop sistem.

Prav tako v ponudbi ostaja različica sandero stepway, ki bo z drugačnimi odbijači, strešnimi nosilci, večjimi aluminijastimi platišči, srebrnimi vzvratnimi ogledali, vizualno bolj privlačen. Tudi za Novi sandero velja tri leta garancije oziroma do 100.000 prevoženih kilometrov.

Dacia logan | Avtor: Dacia Dacia
Dacia logan

V osmih letih so logana pod različnimi znamkami (Dacia, Renault, Nissan, Lada, Mahindra) prodali v 2,5 milijona primerkih. Tudi logan je dobil 0.9 TCe turbobencinski motor. Tako kot za sandera tudi za logana velja, da ostaja cenovno dostopen avtomobil, z izboljšanim videzom in materiali. Logan v Sloveniji ne bo naprodaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.