Avto
19046 ogledov

Nova doba: 18 evrov mesečno za ogrevanje sedežev

Mazda6 klima klimatska naprava ogrevanje sedežev volana Saša Despot
Avtomobilska industrija je našla nov vir zaslužka. Kar se je govorilo dolga leta, se danes v novi dobi avtomobilske industrije že dogaja - nekatere karakteristike vozila je možno mesečno najeti.

Potem ko je nov avtomobilski proizvajalec Lynk&Co razvil koncept uporabe vozila prek programa mesečnega najema, je sedaj podobna storitev na voljo tudi pri opremi avtomobila.

BMW 6 GT Vsak mesec z drugim Avto Naročnina na BMW:: vsak mesec drug avto

Zamisel je, da so vsi avtomobili polno opremljeni, nato pa se na željo lastnika, mesečno, proti doplačilu, vključijo določene opcije. Tako bi lastnik plačeval naročnino za posamezen element opreme, tako kot na primer plačuje naročnino za določene TV programe ali glasbene storitve.

BMW M3 touring voznica vožnja | Avtor: BMW BMW

Avtomobilski ključi Avto Prihaja nov strošek pri uporabi avtomobila

BMW je ponudil prav to. V Koreji je v okviru storitve Connected Drive Store ponujena možnost aktiviranja določenih opcij ob plačilu mesečne naročnine. Če si lastnik BMW želi ogrevanje sedežev, ga bo to stalo 18 evrov na mesec oziroma okoli 172 evrov, če bo izbral funkcijo za leto dni uporabe. Lahko se odloči tudi za triletni najem, kar stane okoli 280 evrov. Če želi storitev ogrevanja sedežev trajno, ga bo to stalo okoli 400 evrov.

Toyota yaris cross Novo pri nas Avto Novo pri nas: Nov avto kot naročnina za telefon?

Enako velja za ogrevanje volana z začetno ceno okoli 10 evrov na mesec oziroma nekaj manj kot 90 evrov na leto. Triletni najem stane okoli 160 evrov, odkup v trajno last pa 220 evrov. Seznam naročnin vključuje številne možnosti, kot so brezžična povezljivost Apple Car Play, napredne luči, varnostni sistemi in storitev Driver Recorder.
 

Komentarjev 6
  • Skias 20:44 13.julij 2022.

    Čim prej čim več teh stvari na mesečno in dat to politikom pa naj jih heknejo pošteno, da bodo takoj sprejel prepovedi za vse to in še več. Tole dejansko ni nič novega. A je kdo že slišal, da že ...prikaži več zaračunavajo za to, da si pozimi na daljavo seveda če to imaš s klikom na ključ ogreješ avto? Ali pa to, da ti pri okolist rečejo za okvir, ki si ga pošteno plačal, da je slabo ravnaš z njihovo lastnino! Ta žaba se že dolgo kuha. Spomnite se na to, da kljub temu, da plačaš za program ga imaš na izposoji.

  • sandi76 08:20 13.julij 2022.

    Kam gre tale norija ?? Še malo, pa nam bodo začeli zaračunavati uporabo vseh avtomobilov !!

  • Saigor60 01:24 13.julij 2022.

    To je zadnja faza kapitalizma

Sorodne novice