Avto
23 ogledov

Nova kia picanto

Kia picanto Žurnal24 main
Picanto ohranja le ime, vse ostalo je novo. Nova generacija Kijinega malčka obljublja na oko zelo vpadljiv avto, podobno naj bi bilo z opremo.

Kia je po tem, ko so se v javnosti pojavile neavtorizirane fotografije, pohitela in objavila prve uradne fotografije kie picanto, ki so ga zrisali pod vodstvom Petra Schreyerja. Mali mestni avto je od predhodnika, ki je bil še proizvod prejšnje, že pozabljene generacije korejskih avtomobilov, večji in ima daljšo medosno razdaljo, kar obljublja več udobja za potnike. Pri Kii celo napovedujejo, da bo pometel s konkurenco. Ali bo to res, bo treba še počakati, med podatki, ki so še zanimivi, pa je dejstvo, da bo picanto na voljo tudi s tremi vrati, na razpolago pa bo s štirimi povsem novimi motorji.

Kia picanto | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Med najzanimivejšimi bosta 1,0- in 1,2-litrska bencinarja, ki obljubljata nizke emisije, za evropski trg bo na voljo še 1,0-litrska različica na utekočinjen naftni plin (LPG), za južnoameriško tržišče pa bo picanto na voljo tudi kot različica flex fuel. Kia se ni izneverila zagotavljanju kakovosti, saj bo na picanta veljala sedemletna garancija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.