Avto
3586 ogledov

Nova štirica bo imela ledvice, ki se jih ne bi sramoval niti Chris Bangle

BMW Concept 4
1/14
BMW
Concept 4 je BMW vizija ne le naslednje generacije serije 4, temveč tudi modelov M3 in M4.

BMW je na avtosalonu v Frankfurtu pokazal študijo z imenom Concept 4, ki jasno nakazuje, v katero smer gre oblikovanje pri bodoči seriji 4 druge generacije in kako bodo izgledali najbolj športni predstavniki iz divizije M. 

Študija nakazuje, da bo nova štirica radikalno drugačna od sedanje generacije. Najbolj "seka" v oči nos z velikanskimi ledvicami, ki spominjajo na najbolj drzne čase skorajda heretičnega BMW oblikovalca Chrisa Bangla iz začetka tisočletja. 

BMW serija 4 concept Frankfurt Avto Vse trenutne avtomobilske novosti na enem mestu

Domagoj Džukec, od nedavnega novi vodja dizajna pri BMW, veliko motorno masko utemeljuje kot tipično BMW lastnost, ki je del znamke že desetletja. Tudi na ta način naj bi serija 4 dokazovala svojo samozavest in posebnost na cesti. 

BMW Concept 4 | Avtor: BMW BMW

BMW Concept 4 | Avtor: BMW BMW

Koncept ima sicer vgrajene laserske žaromete, kar daje slutiti, da bodo na voljo tudi v seriji. Pod relativno mehkimi linijami stoji tipična kupejevska postava, ki se zaključuje z elegantnim, a mišičastim zadkom, na katerem so "lebdeče" vodoravne LED luči, spodnji del pa zaokrožujejo difuzor in oglati izpušni cevi.

Notranjosti kupe še ne razkazuje, prav tako ni nobenih tehničnih podatkov o pogonu, saj je koncept namenjen predvsem ustvarjanju predstave o zunanji podobi serije 4, različice M4 in v marsičem tudi M3. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lynx46 12:59 10.september 2019.

    ogaben je... kmal bojo te lukne mel čez cel avto... zadnje 2 generacije se jim je čist odpelal...

Sorodne novice