Avto
8366 ogledov

Novi 308: Peugeot ubil več muh na en mah

Nova generacija peugeota 308
1/24
Peugeot
Peugeot je razkril novo generacijo 308-ce. Na novi podobi se bohoti povsem nov logotip, ki poudarja začetek neke nove dobe francoskega proizvajalca vozil.

Peugeot tudi z novim 308 nadaljuje z veliko drznosti, ko govorimo o obliki njihovih vozil. Prvič pa smo na serijskem vozilu spoznali povsem nov logotip, s katerim se Peugeot vrača v prihodnost.

Avto Peugeot presenetil s hibridnim 6-valjnikom

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Premiera za nov logotip

Logotip ima po novem obliko ščita. V njegovem središču je kakopak še vedno levji samec, vendar pa se po novem vse osredinja na njegovo glavo. Nekoliko starejši ali pa bolje podučeni boste vedeli, da je Peugeot precej podoben logotip enkrat že imel pred okoli 60 leti, pred časom pa so ga oživeli z markantnim retro konceptom EV. Tako kot pri konkurentih se tudi pri Peugeotu poslavljajo od nekoč modnega 3D oblikovanja, logotip je ploščat. Na njem so izraženi levji čekani, prav tako njegova gosta griva. Nad glavo je znamkin napis, ki sedaj uporablja precej ožji tip pisave.  

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Vrnimo se k novi generaciji. Temelj je tretja generacija Stellantisove platforme EMP2, na račun katere je medosna razdalja novega 308 narasla za 5,5 centimetra. Avtomobil je že na prvi pogled veliko bolj dinamičen. S ciljem preoblikovanja avtomobila je tudi Peugeot znižal vozilo za dva centimetra z željo ustvariti elegantnejšo silhueto.

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

peugeot 3008 Avto Ob prenovi velika novost za 3008

Vse različice bodo standardno opremljene z LED žarometi, ki dopolnjujejo navpične dnevne LED luči. Žarometi se v dražjih različicah GT in GT Premium 308 ponašajo s tehnologijo matričnih LED žarometov. Tudi zadaj so luči LED z znanim podpisom s tremi kremplji. Kupci bodo lahko kupili novega 308 v nekaterih novih barvah z zanimivimi poimenovanji: olivno zeleni, bianca beli, kumulus sivi, nera črni, biserno beli, vrtoglavo modri in eliksir rdeči barvi.

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

I-cockpit s številnimi nastavitvami

Notranjost avtomobila zaznamuje zdaj že prepoznavni i-cockpit, ki vključuje 10-palčno digitalno instrumentno ploščo, tudi 3D na modelih GT. V notranjosti je tudi 10-palčni zaslon za zabavo, popolnoma nastavljivi i-preklopniki, nameščeni ob osrednjem zaslonu, in preoblikovani zračniki.

Peugeotov novi programski paket za informacijsko-razvedrilni program i-Connect omogoča osem različnih vozniških profilov in ponuja funkcijo brezžičnega zrcaljenja zaslona.

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot 508 PSE Prodorna gospa Avto Evropskega velikana med avti zdaj vodi ženska

Avto je nabit s pripomočki za vožnjo in tudi varnostnimi funkcijami, od konca leta pa bo na voljo s paketom Drive Assist, ki bo dodal še prilagodljiv tempomat s sistemoma stop & go, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, polsamodejno menjavo voznega pasu ...
Druge funkcije, ki so na voljo kot serijska ali dodatna oprema, vključujejo sistem za spremljanje mrtvega kota na dolge razdalje, opozorilo o prečnem prometu za vozilom, kamero za vzvratno vožnjo z visoko ločljivostjo in vgrajeno čistilno šobo, 360-stopinjsko pomoč pri parkiranju s prostorskim pogledom s štirimi kamerami, ogrevano vetrobransko steklo, ogrevan volan ...

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Renault Clio LPG Poreklo avtov pri nas Avto Kje v Sloveniji so najbolj nori na "nemce", kje na "francoze" in "japonce"?

Tudi dva priklopna hibrida

308 bo na voljo s hibridno tehnologijo in motorji z notranjim zgorevanjem, bencinskimi ali dizelskimi.

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Peugeot bo v letu 2021 prodajo začel z dvema priključnima hibridoma. Osnovni model s pogonom na dve kolesi je različica Hybrid 180 e-EAT8, ki združuje bencinski 110-kilovatni moto (150 KM) motor z 81 kW elektromotorjem in 8-stopenjski samodejni menjalnik. Pri Peugeotu trdijo, da je možno s polno baterijo prevoziti do 60 kilometrov v električnem načinu.

Hybrid 225 e-EAT8, prav tako s pogonom na dve kolesi, ki združuje bencinskim motor s 132 kilovatov moči (180 KM) z istim 81 kW električnim motorjem in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom po zagotovilih proizvajalca omogoča do 59 kilometrov poti na elektriko. 

Nova generacija peugeota 308 | Avtor: Peugeot Peugeot

Obe različici imata 12,4 kWh litij-ionsko baterijo. 308 bo na voljo tudi z 1,2-litrskim bencinskim motorjem PureTech 130 in 1,5-litrskim dizelskim motorjem BlueHDi 130.

Podrobnosti o cenah niso objavljene.
 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:15 18.marec 2021.

    pežo je ubil več muh naenkrat ... nov logotip, nova imena farb karoserije in nova cena - višja. da bi pa kaj koristnega naredu pa ni videt.. glede na vse asistenčne pomočnike bi človek pričakoval, da danes ni več treba ...prikaži več it v avto šolo se naučit vozit, amapk samo avto vžgatm pa bo vse samo se naredilo, tudi z trseskom v drevo.zame še vedno velja, za tri pametne je vedno dobolj prostora na cesti, za dva nora pa nikol.