Avto
15 ogledov

Novi civic se slači

Honda civic
1/6
Honda
Honda bo novi civic javnosti predstavila čez dva tedna na Frankfurtskem avtomobilskem salonu IAA 2011. Novi model, ki je bil posebej razvit za evropski trg, bo izključno v izvedbi petvratnega hatchbacka konkuriral v segmentu C. V evropske prodajne salone bo prišel v začetku leta 2012.

Na spletu se je po fotografijah zakritega avtomboila, pojavila prva uradna fotografija delno odkrite nove generacije honde civic, ki razkriva videz zadka. Sklop zadnjih luči deluje kot spojler, veliko poudarka pa je bilo na aerodinamiki. Vsi sestavni deli karoserije so bili oblikovani s poudarkom na vožnji in vodljivosti, znižanju izpustov CO2, kakovostni notranjosti in vsestranski praktičnosti, s poudarkom na prtljažnem prostoru.

Honda bo v Frankfurtu predstavila še prenovljeni hibrid Insight, razstavljeno modelno paleto bodo dopolnjevali CR-Z, CR-V, Jazz in Accord. Poleg tega bodo pokazali še izbor svojih najnovejših motornih koles in energetskih agregatov. Vizijo prihodnosti bo Honda predstavila s Honda EV Concept in EV-Neo – Hondini električni vozili na štirih oz. dveh kolesih, z električnim vozilom na gorivne celice FCX Clarity in Plug-In Hybrid (hibridno vozilo s polnilnim priključkom).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.