Avto
633 ogledov

Novi fiat panda 4X4

Fiat panda 4x4
1/7
Fiat
Italijani so leto dni po predstavitvi nove, tretje generacije modela panda, pokazali tudi pri nas razširjeno različico s pogonom na vsa štiri kolesa 4x4.

Uradna premiera pande 4x4 je najavljena za prihodnji mesec, ko vrata odpira avtomobilski salon v Parizu. Kot aktualna različica ima novinka robustnejšo karoserijo in dvignjeno podvozje. Panda 4x4 v dolžino meri 368 centimetrov, v širino 167  centimetrov in v višino 160 centimetrov. Medosna razdalja meri 230 centimetrov.

Novost v ponudbi bosta oranžna in zelena barva karoserije, v katero so obarvani tudi elementi v notranjosti. Karoserija je postavljena na 15-palčna kolesa. Sistema ESC (Electronic Stability Control) in ELD (Electronic Locking Differential) sta standardna.

V ponudbi motorjev bo 1,3-litrski multijet turbodizel z 55 kilovati (75 KM) in 0,9-litrski twinair bencinski motor z 63 kilovati 85 (KM). Oba motorja sta kombinirana s standardnim sistemom Start&Stop in ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.