Avto
2041 ogledov

Tega pri novem mercedesu CLS nismo pričakovali

Mercedes-Benz CLS Mercedes-Benz AG
Spoznajte mercedes-benz CLS tretje generacije. Vam je všeč?

Ena najbolj zanimivih novosti avtosalona v Los Angelesu, ki se pričenja danes, je nova generacija nemške prestižne kupejevske limuzine. Ko je CLS prišel prvič na trg 2005, mu mnogi niso pripisovali dolge dobe - kupe in štiri vrata obenem? Pa še tista drzno zašiljena oblika ...

A se je kljub nišni vlogi izkazal za zelo priljubljenega, še posebej v drugi generaciji po letu 2011, ki se ji je pridružil še karavanski "shooting brake". Tekmeci so ga hiteli posnemati, velikoserijski proizvajalci pa povzemati slog nizke strehe v obliki loka.

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Znova oblika, ki bo razdvajala

Novi CLS pomeni je velik tehnološki korak naprej, saj je pridobil vse najnovejše znanje glede dobrega počutja, varnosti in brezskrbne vožnje. Notranjost zelo spominja na tisto iz razreda E, z velikimi zasloni, a vseeno nekaterimi jasnimi ločnicami, kot so volan, reže za zrak ... Ima pa tudi peti sedež.

Mercedes Driving Tour Avto Mercedes ni dovolil povoziti Kim Džong Una

Na zunaj bo njegova podoba verjetno tema številnih debat, saj z zašiljenimi prednjimi lučmi bistveno odstopa od razredov C, E in S in bolj spomnja na brate iz programa GT. Medtem ko so boki zelo podobni kot pri predhodniku, pa novo presenečenje sledi zadaj s svojstvenimi lučmi, ki težko spominjajo na karkoli, kar smo doslej videli pri Mercedesu. Drzno!

Mercedes-Benz CLS | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Več o avtu bo znanega, ko bodo pri Mercedes-Benzu objavili uradno gradivo, gre pa pričakovati močno motorizacijo, sestavljeno iz bencinskih, dizelskih in tudi elektrificiranih pogonov. 

Mercedes-benz A razred Novi A Avto Novi mercedes A uvaja serijsko novost

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alojzr 11:24 29.november 2017.

    Sprednji del konstantno dober, za riti pa nikoli ni imel smisla.

  • nizakej 09:44 29.november 2017.

    Lešniku se je spet utrgalo, seveda v pozitivnem smislu....