Avto
33 ogledov

Novi note z varnostnim ščitom

Nissan note
1/11
Nissan
Nissan bo na salonu v Ženevi predstavil novo generacijo modela note. Model, ki bo k nam zapeljal jeseni, prinaša nov, sodoben dizajn in oblilico novih tehnologij, za katero obljubljajo cenovno dostopnost.

Nissan v zadnjem času ni predstavil veliko novih modelov, je pa s tistimi, ki jih je, požel veliko zanimanja, tudi pri nas. Taka sta modela qashqai in juke, pri Nissanu pa si obetajo, da bo po njuni poti zapeljal tudi novi note, ki bo luč sveta ugledal na avtosalonu v Ženevi 5. marca.

Tako kot pri Toyoti so se tudi pri Nissanu ob oblikovanju nota spogledovali z evropskimi vozniki in ga ukrojili po njihovih dinamičnih merilih. V segment B vnaša paket novih tehnologij. Med njimi so opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po vzdolžnih cestnih oznakah oziroma prek njih ter napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na premikajoče se predmete. Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje čisto in jasno sliko ne glede na vremenske razmere. Opremljena je s posebnim sistemom pranja in sušenja.

Nissan note | Avtor: Nissan Nissan
Varnostni ščit po besedah strokovnjakov japonskega proizvajalca ne zmanjšuje le izpostavljenosti nesrečam, temveč tudi vozniku celoviteje posreduje informacije o dogajanju okoli vozila. S tem se poleg zmanjševanja možnosti trkov zmanjšujejo nevarnosti njihovih posledic, med drugim tudi obiski kleparskih delavnic in avtoličarjev.

Novi note bo opremljen s sistemom AVM (Around View Monitor). Ta Nissanov sistem omogoča združitev posnetkov različnih kamer v tako imenovan pogled iz ptičje perspektive. Zagotavlja jasno in dovršeno sliko dogajanja okoli vozila in lajša manevriranje ob parkiranju. Namenjena mu je še najnovejša različica navigacijskega sistema Nissan Connect z vsemi storitvami, ki jih združuje.

Nissan note | Avtor: Nissan Nissan
Vse različice so serijsko opremljene s sistemom start-stop, s katerim je izpust CO2 zmanjšan vse tja do vrednosti 95 g/km. Na bencinski strani motorne ponudbe sta bila za note razvita povsem nova 1,2-litrska trivaljna motorja z 12 ventili. Izhodiščni doseže največjo moč 59 kW (80 KM) pri 6.000 vrtljajih na minuto in največji navor 110 Nm pri 4.000 vrtljajih na minuto. Izvedenka motorja DIG-S se postavlja z največjo močjo 72 kW (98 KM) pri 5.600 vrtljajih na minuto in največjim navorom 142 Nm pri 4.400 vrtljajih na minuto. Bencinski motor dizelskega navora ima ob vsem tem izjemno omejeno povprečno porabo 4,3 l/100 km. Motor je na voljo tudi z menjalnikom CVT.

Motorno ponudbo zaokroža 1,5-litrski dizel z največjo močjo 66 kW (90 KM), s povprečno porabo plinskega olja 3,6 l/100 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.