Avto
122 ogledov

Novi peugeot 208

Peugeot 208
1/15
Peugeot
Peugeot je na spletu razkril videz težko pričakovanega naslednika modela 207, model 208, ki naj bi mešal štrene v razredu mestnih vozil, kjer mu bodo konkurirali renault clio, citroën C3, opel corsa, seat ibiza, škoda fabia, fiat punto evo, VW polo, ford fiesta in drugi.

Novi francoski avtomobil B-razreda bo naprodaj spomladi prihodnje leto. V nasprotju s trendi, ki so v zadnjih letih močno povečali avtomobile, je model 208 za sedem centimetrov krajši in centimeter nižji od predhodnika, a tudi 110 kilogramov lažji. Medosna razdalja ostaja enaka – 254 centimetrov.

Ne glede na manjše dimenzije pri Peugeotu najavljajo prostornejšo notranjost in bolj kakovostne materiale, manjša dimenzija volana vozniku omogoča okretnejšo vožnjo, prtljažnik pa naj bi sprejel za 15 litrov več prtljage. Še naprej bosta v ponudbi dve karoserijski izvedenki, na začetku pa bo kupcem na voljo s petimi dizelskimi in dvema bencinskima agregatoma, osnovni dizelski motor pa bo imel porabo 3,4 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Peugeot 208 | Avtor: Peugeot Peugeot
Novost predstavljata trivaljna bencinski motorja VTi z razponom od 1,0 do 1,2 litra. Manjši 1,0-litrski ima porabo 4,3 litra na 100 prevoženih kilometrov, v zrak pa izpusti 99 gramov CO2 na prevoženi kilometer. Francozi imajo v načrtu tudi predstavitev močnejših različic, kot je športni 1,6-litrski GTI motor z močjo 147 kilovatov (200 KM), v ponudbi pa bo tudi sistem start/stop in velik Infotainment-Display z zaslonom, občutljivim na dotik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.