Avto
980 ogledov

Novi peugeot 5008 ni več enoprostorec

Peugeot 5008
1/10
Peugeot
Pozabite na peugeot 5008 kot na tipičnega enoprostorca. Novi 5008 je veliko bolj podoben suvu, pa čeprav ostaja zelo uporaben. Da, ohlapni razred križancev je dobil novega člana.

Peugeot je očitno sledil uspešni potezi svojega velikega rivala Renaulta in njegovega espacea. Druga generacija peugeota 5008 namreč v marsičem prinaša odmik od dosedanjih enoprostorskih smernic, pa čeprav naj bi ohranil zelo uporabno notranjost. 

Peugeot 5008 se zgleduje po manjšem križancu 3008 s samozavestnim nosom in visokimi ramenskimi linijami, kar ga skupaj z velikimi platišič in odmikom od tal po videzu naredi zelo suvovskega. 

Zadek je zelo ravno odsekan, kar napoveduje prostorno notranjost, ima pa tudi svojstven prehod iz steklenih površin v svetila. 

V notranjosti je minimalno število gumbov na osrednji armaturi, opremljen pa bo tudi z ambientalno razsvetljavo in masažnimi sedeži. Pri najdražjih opremah pridejo zraven polni LED žarometi, brezžično polnjenje telefonov in panoramska streha.

Peugeot 5008 | Avtor: Peugeot Peugeot
5008 je postavljen na platformo EMP2, na kateri "ždi" že 3008, vendar je za potrebe novinca precej večja, s tem pa je tudi 5008 daljši in širši od prejšnje generacije. Obljublja zelo prostorno drugo vrsto sedežev, standardno pa bo imel tudi tretjo vrsto z dvema dodatnima sedežema, ki pa ju bo mogoče povsem odstraniti iz avta. V tem primeru bo v prtljažniku kar 1.060 litrov prostora, ob zloženem sopotnikovem sedežu pa bo lahko prevažal do 3,2 metra dolge predmete.

Spočetka ga bo bosta poganjala dve bencinska motorja (1,2 THP in 1,6 THP) ter trije dizli (1,6 ter dve različici 2,0), ki obljubljajo nizko porabo in emisije goriva. Čeprav ima suvovsko postavo, pa vsaj za zdaj ostaja le pri prednjem pogonu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.