Avto
19 ogledov

Novi phaeton prihaja leta 2015

Volkswagen phaeton Volkswagen
Čeprav se Volkswagen ne more ravno pohvaliti s prodajo svoje razkošne limuzine phaeton, pa v podjetju iz Wolfsburga niso vrgli puške v koruzo in nameravajo leta 2015 predstaviti novo generacijo tega modela.

Prihodnja generacija volkswagen phaetona nosi kodno ime VW631. Narejen bo na platformi MLM Evo, kar pomeni, da bo vozilo lažje, velika izboljšanja pa lahko pričakujemo tudi pri voznih sposobnostih. V prodaji naj bi bil en štirivaljni motor in dva šestvaljna, naprodaj pa naj bi bil tudi kot plug-in hibrid. Podrobnosti glede motorjev niso znane, bodo pa vsekakor bolj ekonomični od aktualnih V8 in W12.

V tančico skrivnosti je še vedno zavita oblika, a so pri Volkswagnu obljubili, da bi potešili svoje privržence, saj so naredili novi concept D, ki namiguje na dizajn nove generacije. Verjetno gre za kupe s štirimi vrati, pojavljajo pa se tudi govorice, da se pripravlja karavanska različica.

Poleg privlačnejšega naj bi bil tudi cenejši, predvsem pa lažji, tako da ne bo več predstavljal konkurence audiju A8, pač pa modeloma A6 in A7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.