Avto
44 ogledov

Novi seat leon

Seat leon
1/13
Seat
Seat je po malem mestnem modelu mii in novem toledu pokazal prve uradne fotografije novega leona. Španci s tem nadaljujejo z obnavljanjem svoje palete vozil.

Na spletu so že vidne prve fotografije tretje generacije seat leona. Aktualni model je na trgu vse od leta 2005. Uradna premiera je načrtovana za avtosalon v Parizu, ko bo na ogled tudi nova, sedma generacija volkswagen golfa, enega od konkurentov leona.

Novi leon je narejen na novi Volkswagnovi platformi MQB, na kateri bo izdelan tudi omenjeni golf in že znani audi A3, ki tudi kmalu prihaja na slovenske ceste. Seat bo kupcem leona na izbiro ponudil široko paleto bencinskih in dizelskih pogonskih agregatov. Za zdaj se omenjajo naslednji bencinski motorji: 1.2L, 1.4L, 1.8L in 2.0L, na dizelski strani pa 1.6 TDI in 2.0 TDI. Leta 2014 naj bi bila na voljo še plug-in hybrid različica.

Poleg petvratne kombilimuzine naj bi bila kasneje na voljo še trivratna SC različica in karavanski ST.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.