Avto
15 ogledov

Seat predstavlja toleda

Seat toledo concept
1/9
Seat
Seat je predstavil predserijsko študijo nove limuzine srednjega avtomobilskega razreda toledo. Serijska izvedba bo v prodajnih salonih na voljo še letos.

Seat bo na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil naslednjo fazo svoje produktne ofenzive – predserijsko študijo toledo concept, ki združuje proporce klasične limuzine z elegantno športnim dizajnom.

Naslednja generacija Toleda je zmes funckionalnosti in novega dizajna, ki ga krasijo prečiščene površine ter nova oblika žarometov, ki je glavna poteza nove Seatove oblikovalske filozofije. V okviru kompaktnih dimenzij ponuja prostornost in uporabnost. Sprednji del študije zaznamuje široka in nizka satasta mreža hladilnika, ki ohranja značilno trapezno obliko. To velja tudi za veliko odprtino za zajemanje zraka pod odbijačem. Petkotna oblika širokih žarometov je eden izmed prepoznavnih elementov nove generacije. Enako značilna je detajlna zasnova luči, s kromiranim "krilcem" med žarometom in dnevno lučjo. Široke zadnje luči poudarjajo zrel dizajn nove limuzine, medtem ko celotni zadek s svojimi minimalističnimi linijami odraža trdnost.


Seat toledo concept | Avtor: Seat Seat
Izrazite linije zunanjosti se odražajo tudi v notranjosti, ki je svetla in prostorna. Armaturno ploščo odlikuje prečiščena, ergonomska zasnova. Kombinirani instrument ima enak strukturiran dizajn kot sredinska konzola, na kateri so upravljalni elementi avdiosistema in klimatske naprave.

Novi toledo z dolžino 4,48 metra ponuja prostor za pet oseb. Prostornina prtljažnika znaša več kot 500 litrov, uporabno vrednost povečujeta velik pokrov prtljažnika in zložljiva zadnja sedežna klop. Medosna razdalja meri 2,60 metra. Prtljažnik ima pokrov zasnovan tako, da olajša natovarjanje. Pri poklopljenih naslonjalih zadnjih sedežev je prostornina prtljažnika celo večja kot pri nekaterih "običajnih" karavanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.