Avto
96 ogledov

V Slovenijo prihajajo giulia, novi prius in tiguan ...

Toyota prius
1/13
Gregor Prebil
Razkrivamo. Kateri novi ali prenovljeni modeli bodo leta 2016 v slovenskih salonih znamk Nissan, Toyota, Lexus, Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Honda, Mitsubishi, Fiat, Lancia, Jeep, Alfa Romeo?

Pregled novosti preostalih znamk si preberite tukaj, zdaj pa objavljamo še drugi del novih ali prenovljenih osebnih avtomobilov, ki bodo prihodnje leto naprodaj na slovenskem trgu.

Nissan

V prihajajočem letu bosta v Sloveniji dve novosti. Prva je popolnoma nova generacija poltovornjaka NP300 navara, ki v prodajne salone prihaja predvidoma v mesecu februarju. Ključna elementa razvoja sta bila izboljšava delovanja in zagotovitev kakovosti vožnje v stilu mestnih terencev. Nissan izpostavlja sistem zadnjih obes s petimi vodili in spiralnimi vzmetmi pri različici z dvojno kabino. To nudi večje udobje med vožnjo in izboljšano vodljivost. Med drugim nudi sistem za nadzor okolice (sistem štirih kamer), sistem za zaviranje v sili, navigacijo NissanConnect s sedempalčnim zaslonom na dotik … Druga novost je prav tako povezana z NP300 navaro, saj bodo tudi v segmentu lahkih gospodarskih vozil lansirali 5-letno tovarniško garancijo oziroma na 160.000 prevoženih kilometrov.

Nissan navara | Avtor: Nissan Nissan

Honda

Hondin glavna novost bo novi jazz, ki prihaja v prvi polovici leta 2016. Tretja generacija mestnega avtomobila poleg sodobnejšega dizajna še bolj odlikujejo uporabne rešitve za več centimetrskega prostora za noge in glave potnikov ter prostora v prtljažniku.

Mitsubishi

Prva od dveh novosti, ki prihaja v prvi polovici leta 2016 je športni terenec outlander PHEV – kar pomeni, da gre za priključni hibrid, ki lahko vozi zgolj z energijo shranjeno v bateriji. Konec leta 2016 ali v začetku leta 2017 mu bo sledil prenovljeni model ASX.

Fiat

Italijani bodo po fiat 500X, ki so ga ponudili letos, v 2016 bolj radodarni. V slovenske salone prihajajo prenovljeni model 500 sport, velika novost je model tipo, ki bo v drugi polovici leta naprodaj v različicah berlina in sportswagon (kombilimuzina in karavan). V tretjem kvartalu prihaja še dvosedežni roadster fiat 124 spider, ki si platformo deli z mazdo2, ne pa tudi oblike in motorjev, prihaja tudi prenovljeni qubo, iz programa Fiat professional pa poltovornjak (pick-up) fullback.

Fiat 124 spider | Avtor: Fiat Fiat


Alfa Romeo

Pri Alfi Romeo bodo ponudli enega najbolj težko pričakovanih avtomobilov zadnjega časa, model giulia. Novi Alfin model je narejen na novi, t. i. giorgio platformi. Konkurent nemškim premium modelom bo na voljo s pogonom na zadnji kolesi ali na vsa štiri kolesa. Italijani izpostavljajo, da so poskrbeli za idealno razporeditev teže (50/50), centimetrsko najbolj radodarno potniško kabino in odličen koeficient zračnega upora. Leto bodo sicer začeli s prenovljenim modelom mito, v tretjem kvartalu prihaja še prenovljena giulietta. Giulia prihaja v drugem kvartalu, prihodnje leto prihaja tudi nov športni terenec, prvi za Alfo Romeo.

Lancia

Prihaja prenovljeni ypsilon (prvi kvartal).

Abarth

Tudi vozila te slavne športne znamke bodo naprodaj pri nas. Kupiti bo možno prenovljeni model 500 abarth in 124 spider abarth.

Alfa romeo giulia | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil


Jeep

Grand cherokkeja so le malo olepšali in prenovili (četrti kvartal).

Maserati

Prvi športni luksuzni terenec prestižne italijanske znamke bo levante, ki bo naprodaj v tretjem kvartalu leta 2016.

Volkswagen

Februarja lahko pričakujemo prihod passata in passata variant GTE. Gre za limuzinsko in karavansko različico priključnega hibrida. Avtomobil poganja kombinacija 1,4 TSI bencinarja s 115 kW (156 KM) in 85-kilovatnega (115 KM) elekromotorja. Skupaj pogon zmore 160 kW (218 KM) in 400 Nm navora. Po tovarniških podatkih znaša povprečna poraba avtomobila 2,0 litra na 100 kilometrov, emisije pa so "pod" 45 grami CO2 na kilometer. Zgolj na elektriko lahko passat prevozi do 50 kilometrov, skupna avtonomija s 50-litrskim bencinskim rezervoarjem in baterijami pa je "prek" 1000 kilometrov. Maja prihaja težko pričakovana nova, druga generacija športnega terenca tiguana. Tiguan bo lahko poln naprednih asistenčnih sistemov, AEB je tako samoumeven, prepoznava pa lahko tudi pešce. V notranjosti je lahko triobmočna klima, pa masažni sedeži, digitalizirani merilniki, HUD zaslon, 360-stopinjski pogled kamer in prilagodljivi tempomat. Avgusta prihajata prenovljeni up!, septembra pa prenovljena beetle in beetle cabriolet.

VW tiguan | Avtor: Volkswagen Volkswagen


Audi

Audi je glavnega aduta izstrelil že letos novembra – novi A4, še prej pa tudi Q7, a tudi leto 2016 bo zelo bogato. Vrhunec bo septembra, ko bomo tudi v Sloveniji dočakali najmanjšega križanca v ponudbi, Q1. Isti mesec je za prihod na slovenski trg najavljen A5 coupe, že julija pa lahko pričakujemo začetek prodaje prenovljenega modela A3. Še prej, aprila 2016, bo naprodaj terenski A4 allroad.

Seat

Vse, kar je pomembno se bo dogajalo konec poletja, oziroma jeseni. Septembra v Slovenijo prihaja prvi SUV znamke Seat, ki še nima imena. Novembra sledi prenovljeni leon.

Škoda

Pri slovenskem uvozniku so nam sporočili, da v prihodnjem letu ne bodo lansirali novega ali prenovljenega modela. V drugi polovici leta, meseca junija, bodo ponudili superb RS - line in fabio scout -line.

Toyota

Poleti prihaja prenovljena limuzina corolla, jeseni, predvidoma novembra pa sledi zelo pomemben model za Toyoto. V Sloveniji bo naprodaj kompaktni križanec C-HR, ki se bo za naklonjenost kupcev boril v najhitreje rastočen segmentu vozil, tudi pri nas. V Toyotini prodajni paleti se bo uvrstil pod RAV4. Spomladi, predvidoma aprila, prihaja hibridna izvedenka modela RAV 4 hibrid. To je osmi Toyotin hibrid v prodajni paleti. Za pogon hibridne različice je zadolžena kombinacija 2,5-litrskega bencinskega motorja in električnega motorja s 145 kilovati moči. Štirikolesni pogon je elektronski, kar pomeni, da so zadnjo premo opremili z dodatnim elektromotorjem za pogon zadnjih koles. Vrhunec leta bo za Toyoto mesec april, ko prihaja nova, četrta generacija modela prius – pionirja med hibridi, konec leta pa sledi še priključni hibrid z oznako prius plug-in. Zaradi prehoda na novo, modularno platformo, je konkretno lažji, težišče je nižje, zato naj bi se peljal veliko bolj dinamično. Toplotni izkoristek 1,8-litrskega bencinskega motorja je rekorden, motor na notranje zgorevanje je bil izboljšan, elektromotor, poganja zadnji kolesi, a le do hitrosti 50 km/h, takrat sistem deluje kot pogon na vsa štiri kolesa (e-4WD). To pa še ne pomeni konec novosti, saj poleti prihaja prenovljeni poltovornjak hilux in prenovljeni športni model GT 86, pa tudi kombi proace, ki je nastal kot plod sodelovanja Toyote in PSA Peugeot Citroën.

Toyota C-HR Concept | Avtor: Newspress Newspress


Lexus

Lexusova novost za leto 2016 bo prenovljeni GS, ki je poleg osvežene zunanjosti in potovalne kabine dobil še Toyotin varnostni paket (Toyota safety system +), ki vključuje sistem za zaznavanje in opozarjanje pred trkom, zaznavanje pešcev, zaznavanje in opozarjanje na nenamerno prečkanje voznega pasu, žaromete, ki samodejno prilagajajo snop svetlobe in dinamični radarski tempomat. Težko pričakovani LF-LC naj bi bil naprodaj za zimo 2017.

Mazda MX-5 | Avtor: Newspress Newspress

Mazda

Spomladi prihodnjega leta (marca) bodo predstavili novo mazdo MX-5. Proti koncu leta 2016 pričakujejo obnovljeno Mazdo 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.