Avto
449 ogledov

Obeta se jesenski avtomobilski salon v Münchnu

Avtosalon Frankfurt Saša Despot
Pri nemškem združenju avtomobilske industrije VDA so prepričani, da bodo septembra lahko izvedli mednarodni avtomobilski salon, ki se je iz Frankfurta preselil v bavarsko prestolnico München.

Nemški portal Automobilwoche poroča, da bodo kljub odpovedi najbolj znamenite bavarske prireditve, septembrskega Oktoberfesta, najpomembnejšo nemško avtomobilsko prireditev lahko organizirali.

Hostesa na IAA Odločeno! Avto Odlična novica za slovenske ljubitelje avtomobilizma

Ponovna odpoved Oktoberfesta je namreč vzbudila veliko dvomov v možnost organizacije prenovljenega nemškega avtomobilskega salona, ki se bo po novem imenoval IAA Mobility in bo ponujal nekoliko drugačne vsebine od propadlega frankfurtskega salona. Pri združenju menijo, da ga bodo kljub pandemiji covid-19 lahko priredili v predvidenem terminu med 7. In 12. septembrom.

Avtosalon Frankfurt | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tiskovni predstavnik VDA je pojasnil, da avtomobilski salon deluje v povsem drugačnih pogojih kot znamenito ljudsko rajanje. Dodal je, da so organizacijo salona od samega začetka načrtovali v pogojih pandemije, zato bodo lahko v razstavnih dvoranah izvedli potrebne higienske ukrepe za preprečitev širjenja okužb. Od obiskovalcev in sodelujočih bodo zahtevali nošnjo mask in vzdrževanje razdalj, uredili pa bodo tudi dovolj široke pohodne poti in učinkovito zračenje dvoran.

Avtomobilski salon v Frankfurtu 2019 Avto Smešen obisk največjega avtomobilskega salona v Nemčiji

V prid salona je tudi dejstvo, da ga je za jesenski čas v Nemčiji predvidenih še osemdeset drugih sejemskih prireditev, prireditelji pa računajo tudi na to, da bo do tedaj v Nemčiji in po svetu cepljenih že veliko ljudi in da bodo precej lažja tudi potovanja med državami. Prireditelji sicer komentirajo, da še ne morejo vedeti, kakšna bo tedaj stanje pandemije, vendar so pripravljeni na vse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.