Avto
16 ogledov

Obuja stare čase

Volkswagen beetle cabriolet
1/19
Gregor Prebil
Volkswagen beetle je za najmanj 22.452 evrov pri nas zdaj na voljo tudi kot kabriolet z mehko pomično streho, ki se odpre v 9,5 sekunde do hitrosti 50 km/h, v občutku svobode pa lahko uživajo štirje potniki.

Volkswagen beetle cabriolet je obdržal glavne prepoznavne elemente brata s trdo streho, z izjemo mehke zložljive strehe, ki se vedno zlaga s pomočjo elektrike in se pospravi v poseben prostor za zadnjima sedežema in je tako po vzoru na legendarne kabriolete vedno vidna. Del serijske opreme je priročno pokrivalo, za varnost v primeru nesreče skrbi standardni aktivni sistem za zaščito proti prevračanju.


Odpiranje do 50 km/h

Volkswagen beetle cabriolet | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Platnena streha je zaradi udobja troplastna in na voljo v dveh barvah. Proces odpiranja strehe se začne s pritiskom na stikalo, traja 9,5 sekunde, zapiranje pa dve sekundi dlje. Voznik lahko streho spusti ali dvigne do hitrosti 50 km/h, pri hitrosti 45 km/pa ga sistem opozori, da se približuje najvišji možni hitrosti, ko še lahko zloži ali dvigne streho.

Potovalni prostor, ki je povzet po kupejevski različici, je namenjen štirim potnikom, v prtljažniku je prostora za 225 litrov prtljage.

Pridih preteklosti

Oblikovno strogo sledi standardni karoserijski izvedenki, kar pomeni veliko retro elementov, ki spominjajo na ikono iz preteklosti. Do konca leta bo moč izbrati tri posebne izvedenke 50s, 60s in 70s edition, ki z različno obliko platišč, ohišja ogledal in drugih elementov spominjajo na določena obdobja avtomobilske industrije iz preteklega stoletja, v primerjavi z vstopnim paketom opreme pa nakup podražijo od 2.500 do slabih 5.000 evrov.

Volkswagen beetle cabriolet | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Kupci lahko sicer izbirajo med dvema osnovnima opremama design in sport, del serijske oprema pa je pri sportu samodejna klimatsko naprava climatronic, ESC in XDS sistem ter štiri varnostne blazine. Med dodatki med drugim najdemo pomoč pri parkiranju park pilot, kamero za vzvratno vožnjo, keyless go sistem, žarometi so lahko halogenski ali ksenonski.

Letos pestro na trgu kabrioletov

Na izbiro je pet pogonskih agregatov, tako trije bencinski, kot dva dizelska so podprti s tehnologijo prisilnega polnjenja, ki so kombinirani s pet – ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom, za dva tisoč evrov pa lahko vse kombiniramo s samodejnim dvosklopčnim DSG menjalnikom.

Volkswagen beetle cabriolet | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Trg kabrioletov pri nas je iz okoli 300 prodanih kabrioletov na leto v preteklosti lani padel na vsega 80 prodanih primerkov. Letošnje leto utegne biti drugačno, saj se je pred kratkim predstavljenemu citroënu DS3 kabrio zdaj pridružil eden najbolj ikoničnih brezstrešnih modelov, volkswagen beetle cabriolet, kmalu pa bo svoj elegantni kabriolet cascado pri nas predstavil še Opel.

Za najcenejši beetle cabriolet z bencinskim agregatom je treba odšteti 22.452 evrov, dizel nakup podraži za vsaj 2.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.