Avto
17987 ogledov

Odlična novica iz Škode za številne Slovence

Škoda enyaq coupe iV Škoda
Iz Škode imajo zdaj končno dobro novico za vse, ki čakajo na svoje naročeno vozilo, ali pa ga nameravajo naročiti.

Številni vozniki že dalj časa čakajo na dobavo svojega vozila, ki ga je preprečila vojna v Ukrajini. Skupina VW, del nje je Škoda ima namreč ključno tovarno v Ukrajini, kjer je bila proizvodnja dalj časa ustavljena. Iz Škode imajo zdaj končno dobro novico za vse, ki čakajo na svoje naročeno vozilo, ali pa ga nameravajo naročiti.

škoda fabia (2007-2014) Test rabljenega Avto Rabljeni avto: škoda fabia druge generacije (2007-2014)

Škoda Auto je v tesnem usklajevanju z vključenimi dobavitelji del proizvodnje kabelskih snopov preselila iz Ukrajine na Češko. Poleg tega si je avtomobilski proizvajalec zagotovil dodatne proizvodne zmogljivosti v Maroku in drugih državah. Cilj sprejetih ukrepov je, da se družba v prihodnje še bolje zavaruje pred morebitnimi težavami pri oskrbi in prekinitvami dobavnih verig. Sprejeti ukrepi bodo po potrebi omogočali podvojitev dosedanjega obsega proizvodnje.

Škoda enyaq coupe iV | Avtor: Škoda Škoda

PRIMA test B kombilimuzine Izmerili smo Avto Kateri mestni avto je najbolj uporaben?

Ukrajinke na čelu izobraževanja 

Karsten Schnake, direktor nabave pri družbi Škoda Auto je pojasnil, da jim je uspelo ponovno zagnati proizvodnjo v Ukrajini in znatno povečati proizvodne zmogljivosti: "Za to se zahvaljujem celotni ekipi in vsem vključenim dobaviteljem. Obenem našim ukrajinskim partnerjem zagotavljam, da smo jim popolnoma zavezani in da bo tako tudi ostalo. Izjemno jih spoštujemo, saj nas še naprej oskrbujejo, kolikor jim dane okoliščine dopuščajo."

 

Fabia Avto Škoda, ki je zapeljala razred višje

Zaradi težav z oskrbo s kabelskimi snopi, ki so bile pogojene z vojno, je morala Škoda 3. marca za osem tednov ustaviti proizvodnjo baterijskega električnega vozila enyaq iV. Da bi čim hitreje ponovno zagnal proizvodnjo, je proizvajalec avtomobilov skupaj s svojimi dobavitelji že v zgodnji fazi preučil možnosti podvojitve proizvodnje kabelskih snopov v drugih proizvodnih obratih v Evropi in Severni Afriki.

PRIMA test B kombilimuzine PRIMA TEST Avto PRIMA test 13 mestnih avtomobilov: Najboljši pri nas je ...

Na ta način je družbama Škoda Auto in PEKM Kabeltechnik v petih tednih po začetku vojne uspelo preseliti del proizvodnje kabelskih snopov iz Ukrajine v Mlado Boleslav. Družba PEKM je potrebne proizvodne sisteme postavila v montažnih halah, ki jih je zagotovila družba Škoda Auto, proizvodnja pa se je postopoma povečala že v začetku aprila. V proizvodnih obratih dela tudi 35 žensk iz ukrajinske tovarne v Lvovu, ki zdaj usposabljajo nove zaposlene. 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 08:55 06.junij 2022.

    edina novica je ta, da se bodo popravile cene.. kaj rečete kako ?