Avto
174 ogledov

Opel bo ponudil android auto, apple carplay

Opel Android auto in apple carplay Opel
Z astro nove generacije, ki bo premierno v svetovnem merilu predstavljena na mednarodni razstavi avtomobilov v Frankfurtu, bo Opel omogočil uporabo android auto in apple carplay v svoji ponudbi mini, majhnih, kompaktnih in avtomobilih srednjega razreda modelskega leta 2016.

"Integracija telefona je preprost način uporabe pametnih telefonov v avtomobilu," pravi predsednik Opla, dr. Karl-Thomas Neumann. Aplikacije dopolnjujejo sistem opel onstar, sistem osebne povezave in podpornih storitev.

Sistem 4.0 intellilink bo kompatibilen z aple carplay in andoid auto za integracijo pametnega telefona v avtomobil od začetka leta 2016 dalje. Prav tako prihodnje leto bosta z android auto kompatibilna tudi sistema touch R 700 in navi 900 intellilink.

Preposta uporaba

Sistem so razvili za zagotavljanje podpore uporabe, med lastniki pametnih telefonov, najbolj priljubljenih aplikacij in storitev. Tako je android auto učinkovit pri uporabi google maps, Google now in »pogovorom« z googleom, ob tem pa podpira vse aplikacije povezane z avdio sistemi ter prejemanjem in oddajo sporočil, med katere sodijo whatsapp, skype, google play music, spotify in pretočnih avdio vsebin.

Opel Android auto in apple carplay | Avtor: Opel Opel


apple carplay omogoča uporabnikom dostop do storitev in aplikacij iPhonea v vožnji, z izpisom na osrednjem zaslonu, lajša uporabo. Vozniki lahko opravijo klice, pošiljajo in prejemajo sporočila in poslušajo glasbo z upravljanjem preko zaslona na dotik, oziroma glasovnim upravljanjem preko aplikacije siri. apple carplay podpira aplikacije telefon (Phone), sporočila (Messages), zemljevidi (Maps), glasba (Music) in številne druge.


Pri Oplu pravijo, da je uporaba preprosta. Ko telefon ni povezan, je na zaslonu informacijsko zabavnega sistema avtomobila vidna ikona »projection«. Ko se preko povezave USB telefon poveže, jo zamenja oznaka apple carplay, oziroma android auto. Android auto zahteva operativni sistem telefona android lollipop 5.0, oziroma višjo stopnjo. Za apple carplay je potreben vsaj iPhone 5 ali sodobnejša izvedba telefona.

Združljive aplikacije je potrebno pred uporabo prenesti na telefon. Ob tem je potrebno upoštevati pravila zasebnosti, ki veljajo za uporabnike Apple in Google. Mogoč je tudi izpis stroška prenosa podatkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.