Avto
28 ogledov

Opel astra sports tourer razkrila vse, razen ...

Opel astra sports tourer
1/8
Opel
Opel astra sports tourer je tik pred salonom v Frankfurtu pokazala, kakšna bo in kaj bo zmogla. Karavan ima precej večji prtljažnik kot doslej, čeprav bistveni podatek še skrivajo.

Opel astra bo torej na razstavišču v Frankfurtu stala tako v kombilimuzinski kot karavanski različici. 

Spredaj ni razlik med njima, šele proti zadku nastanejo oblikovne spremembe, pri čemer sports tourerja krasi blago napeta streha, ki se spusti proti zadku z značilno krivino. Ker sta B in C stebriček zatemnjena, daje z boka videz velike steklene površine. Zadaj svetijo LED svetilke, tretja zavorna luč je v spojlerju nad prtljažnimi vrati. 

  • Več o astri, ki je že vozila po Sloveniji, TUKAJ

Čeprav je karavan po zunanjih merah praktično identičen prejšnji generaciji, pa je znotraj znatno večji, pri Oplu navajajo podatek o 26 dodatnih milimetrih za glave, zadnji potniki pa imajo 28 milimetrov dodatka za noge. 

S podrtimi sedeži gre v avto namesto 1.550 litrov po novem 1.630 litrov prtljage, sedeži se delijo po tretjinah. Kolikšna pa je osnovna prostornina prtljažnika? Ta podatek še skrivajo. Pri dosedanji generaciji ga je bilo za okroglih 500 litrov.

Prvič bodo kupcem na voljo ekektrificirana prtljažna vrata, ki se bodo odpirale z miganjem noge pod odbijačem. Ostali bonbončki vključujejo povezljivost v 4G omrežju, Apple CarPlay in Android Auto. Motorji bodo isti kot pri kombilimuzini. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.