Avto
59 ogledov

Opel pomladil in konkretno izboljšal zafiro tourer

Prenovljena opel zafira
1/12
Opel
Veliki Oplov družinski enoprostorec zafira je po prenovi navzven rahlo pomlajen, potovalna kabina pa je modernejša in tehnološko izboljšana. V Rüsselsheimu izpostavljajo predvsem tehnologije povezljivosti in nove led žaromete. V prodajne salone prihaja novembra letos.

Zafira je obdržala svoje sisteme za prilagoldjivost, pri Oplu pa so jo polepšali od zunaj in od znotraj, ter ji vgradili najnovejšo generacijo sistemov za informacije in razvedrilo Opel IntelliLink, ki je združljiva s programoma Apple CarPlay in Android Auto, dopolnjuje pa jih tudi sistem Opel OnStar (vključno s 4G/LTE dostopno točko Wi-Fi, v državah, kjer je na voljo). Android Auto v Sloveniji za Ople ni na voljo in pri Googlu še ne vedo kdaj bo. Trenutno je na voljo le Apple Carplay. Tudi Wi-Fi bo v Sloveniji za Oplova vozila z OnStarjem na voljo kasneje.

Prenovljena opel zafira | Avtor: Opel Opel
Inženirji so pri zafiro opremili z novimi prilagodljivimi LED žarometi. Novi sistem AFL LED vzorec osvetlitve z žarometi samodejno prilagaja pogojem pri vožnji, da zagotovi optimalno osvetljenost brez slepljenja drugih voznikov, pri tem pa uporablja devet različnih funkcij/vzorcev, kot so osvetlitev v mestu, na podeželju, v ovinku in odcepu, dodatna osvetlitev pri manevriranju, osvetlitev ustavljenega vozila (eko) in turistični način.

Športna zunanjost, prestižnejša notranjost

Dinamična oblika novih žarometov ter povsem nova, izraziteje športna dvodelna maska sta glavna poudarka ob prenovi. Prednja žarometa se zlivata z masko v grafično enoto. Tridimenzionalna kromirana letev s simbolom je optično povezana z žarometi in poudari občutek širine. Večje spremembe so doletele potovalno kabino, ki je preglednejša in ergonomsko prijetnejša.

Prenovljena opel zafira | Avtor: Opel Opel
Prenovljena opel zafira | Avtor: Opel Opel


Zaslon sistema za informacije in razvedrilo, ki je bil prej nameščen na vrh sredinske konzole, je nadomestil nov, nižji in vgrajen zaslon na dotik, ki omogoča uporabo z manj tipkami. Nov je 7-palčni zaslon na dotik, kot tudi tridimenzionalno oblikovani volan z manjšim in učinkovitejšim pokrovom varnostne blazine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.