Avto
41 ogledov

Oplov najmanjši model bo adam

Opel adam Opel
Opel bo jeseni na avtosalonu v Parizu predstavil povsem novi mali mestni model adam, ki bo v Evropi na prodaj najkasneje v začetku leta 2013.

Opel je že pred časom najavil, da bo na trg pripeljal majhno mestno vozilo, ki ga je do zdaj imenoval junior. Iz Ingolstadta so sporočili njegovo pravo ime – adam. Prvič bo na ogled na pariškem avtomobilskem salonu, zaenkrat pa so na spletu na ogled zgolj zamaskirane fotografije mestnega novinca.

Opel bo kupcem na izbiro ponudil tako tri- kot štirivaljne motorje, prostornine od 1,0- do 1,4-litra, pogonski agregati pa bodo opremljeni s tehnologijo direktnega vbrizgavanja goriva, kar pomeni desetodstotni prihranek na gorivu. Kasneje naj bi se ponudbi priključil še 1,6-litrski pogonski agregat kot tudi druge dizelske in bencinske različice turbo motorjev.

Adam bo v Evropi na voljo v začetku leta 2013, izdelovali pa ga bodo na skrajšani platformi opel corse. V dolžino bo meril 3,7 metra, kar je približno 15 centimetrov več kot volkswagen up! V poskusu, da privabijo mlade kupce, bo ponujal moderno opremo in številne modne tehnološke naprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.