Avto
29 ogledov

Žaromet omogoča 256 nastavitev

Opel LED matrix Opel
Opel je predstavil tehnologijo LED matrix, s katero naj bi bili v prihodnosti opremljeni njihovi model. Novi LED žarometi bistveno vplivajo na varnost vožnje ponoči, tehnologija pa preprečujem, da bi zaslepili nasproti vozeče in tiste, ki vozijo pred nami.

Ko po cesti vozimo sami žarometi z novo tehnologijo delujejo povsem običajno, ko pa je pred nami drugo vozilo, ki se premika v isti smeri, pa samodejno usmerijo snop svetlobe. Kamera spredaj zazna vozilo pred nami in samodejno prilagodi svetlobo iz LED žarometov in to tako, da zasenči le tisti del, ki zaslepi voznika, medtem, ko drugod svetloba ostaja enako intenzivna. Sistem deluje na enak način tudi v primeru nasproti vozečih avtomobilov.

Pri Oplu pojasnjujejo, da bo imel vsak od novih žarometov po štiri neodvisne LED svetlobe izvore, vsak izmed njih pa se bo sposoben vklopiti in izklopiti posamezno. Na ta način LED matrix sistem omogoča 256 različnih svetlobnih nastavitev žarometa.

Delovanje sistema lahko preverite tudi v videu zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.