Avto
27 ogledov

Paceman je sedmi mini

Mini paceman
1/9
Gregor Prebil
Mini je svojo družino modelov razširil še za en model - prvi sports activity coupé v razredu manjših in kompaktnih premium vozil na svetu - paceman, ki je hkrati sedmi model blagovne znamke.

Med oblikovne posebnosti karoserije uvrščajo šesterokotno rešetko hladilnika s širokim kromiranim okvirjem, velik pokrov motorja, črtno obrobo na spodnjem robu karoserije, razpotegnjen stranski profil v kupe stilu z dvoje dolgimi vrati.

Od ostalih modelov ga loči razpoznavna streha v obliki dirkalne čelade, prilagojena coupé linijam avtomobila z integriranim zadnjim spojlerjem. Zadnje okensko steklo (poleg bele in črne barve je na voljo še v barvi karoserije), ki se steka v zadek je nagnjeno, mogočnejšo postavo poudarjajo močni oboki koles, ki lahko merijo vse do 19-palcev. Prvič so pri znamki MINI zadnje luči horizontalno razporejene.

Do 1.080 litrov prostora v prtljažniku

Znotraj se instrumentna plošča hvali z novo oblikovanimi okvirji odprtin za zrak. Izrazit je velik okrogli merilni števec, tudi z novim črnim okvirjem in dekorativnimi notranjimi obroči v črni barvi z visokim sijajem ali kromu, okvirji za osrednjo nadzorno ploščo so v kontrastni barvi. Gumbi za pomikanje okenskih stekel so v okrasnem panelu vrat. Koncept salona želijo poudariti z dvema ločenima sedežema zadaj. Naslona zadnjih sedežev sta zložljiva, kar pomeni, da lahko prostornino prtljažnika iz osnovnih 330 litrov povečamo na največ 1.080 litrov.

Mini paceman | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Osnovna oprema vključuje klimatsko napravo, športne sedeže za voznika in sovoznika, sredinsko vodilo in radio MINI CD; visokokakovostni elementi dodatne opreme in številne možnosti individualizacije.; ponudba vključuje prilagodljive ksenonske žaromete, senzor za dež, sistem pomoči pri parkiranju, komfortni dostop, električni pomik steklene strehe in vlečno sklopko; velika je izbira barvnih zaključkov zunanjosti, črt za pokrov motorja, različic oblazinjenja, površin notranjosti in izvedb Colour Line; navigacijski sistem MINI, Hi-Fi sistem ozvočenja Harman/Kardon in funkcije infozabave v sklopu MINI Connected.

Dva bencinska in dizelska agregata

Mini paceman | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Gokart občutek na cesti omogoča standardno spuščeno športno podvozje, običajno podvozje in razdaljo vozila do tal pa je mogoče izbrati brezplačno. V začetku sta na izbiro po dva bencinska in dizelska motorja z razpon moči od 82 kW/112 KM do 135 kW/184 KM. Vse različice so osnovno opremljene s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo pa tudi s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Sistem štirikolesnega pogona MINI ALL4 je na voljo za model MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman in MINI Cooper D Paceman.

Pacemana je v predprodaji možno že naročiti, uradna prodaja pa se pri nas začne 16. marca prihodnje leto. Za najcenejši model v ponudbi mini cooper bo treba odšteti najmanj 24.800 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.