Avto
51 ogledov

Pahor preveril, zakaj so Nemci tako navdušeni

Odelo Odelo
Predsednik republike Borut Pahor je v Preboldu obiskal sedež podjetja Odelo Slovenija, ki je del skupine Odelo s sedežem v Nemčiji. Gre za proizvajalca visokokakovostnih zadnjih luči, tretjih zavornih luči in smernikov za avtomobile tako imenovanega premium razreda.

Slovenski predsednik Borut Pahor se je sestal z vodstvom Odela ter si ogledal proizvodnjo konstrukcijsko zelo zahtevnih in tehnološko naprednih luči za avtomobilsko industrijo.

Generalni izvršni direktor skupine Odelo Klaus Holeczek je gostu predstavil skupino, dosežene cilje in projekte ter načrte za prihodnost, so sporočili iz urada predsednika republike. Njihova vizija je, da bi z inovativnimi rešitvami, zahtevno tehnologijo in izrazito močnim dizajnom dosegali tehnološko povečanje vrednosti vseh modelov vozil, je povedal.

Kaj je recept za uspeh podjetja?

Na Pahorjevo vprašanje, kaj ga je v Sloveniji najbolj navdušilo in prepričalo, je Holeczek odgovoril, da ga je prepričala odprtost mladih ljudi za inovacije, nove pristope in pripravljenost ustvarjanja pozitivnih sprememb v poslovanju. To je po njegovem mnenju recept za uspeh podjetja.

Po pogovoru si je predsednik republike v spremstvu vodstva in zaposlenih ogledal proizvodnjo podjetja z več kot 900 zaposlenimi. V skupini Odelo je izdelanih štiri petine vseh luči v nemških avtomobilih višjega cenovnega razreda, med drugim je njihova inovacija tudi smernik v stranskem retrovizorju. Svoje konstrukcijsko zahtevne in napredne luči prodaja znamkam, kot so Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Bentley, Ferrari, Fiat, Maybach, Opel, Rolls Royce, Smart in Volkswagen.

V Nemčiji in Sloveniji ima družba skupno pet obratov. Leta 2011 je podjetje prešlo v stoodstotno last turške družbe Bayraktarlar Holding.

Komentarjev 3
  • YaKo 15:10 20.marec 2015.

    Saj je šel sedaj Borut gor pogledat če se da tudi to tovarno uničit. Se bo že česa domislil, če ne on, pa armada svetovalcev.

  • Xerxes 12:40 20.marec 2015.

    Če prav razumem torej v Sloveniji izdelujemo luči za nemška vozila. Smo poceni delovna sila za turškega lastnika, ki to zna izkoristiti in prodati nemcem. Odlično. Ponosen sem, da sem slovenec. Hvala g. Pahor, končno razumem kam meri prodaja podjetij ...prikaži več in kakšna je usoda slovenstva. Danke in Bujrum

  • encijan 11:21 20.marec 2015.

    Tako je to če ni političnega kadrovanja!