Avto
1412 ogledov

Pasje ute, ki preprečijo prebijanje hrupa petard

Ford
Po vzoru na izolacijo vozil so predstavil pasjo uto z aktivnim odpravljanjem hrupa, ki ni lahko pomagala za zagotoviti srečen vstop v novo leto tudi za pasje prijatelje.

Pokanje petard in ognjemeti so boleči za hišne ljubljenčke in njihove zaskrbljene lastnike. Približno 45 odstotkov psov v VB kaže znake strahu, ko slišijo ognjemet – kar močno skrbi njihove lastnike in družine.

WRC reli po Finskem Avto V boksih Fordovih WRC dirkalnikov

Ena možnih rešitev bi bila izolirana notranja pasja uta, izdelana z uporabo tehnologije za aktivno odpravljanje hrupa, ki jo najdemo pri vozilih in slušalkah in bi ščitila občutljiva pasja ušesa ter omogočala, da bi lastniki novo leto dočakali v družbi svojih psov.

Ko mikrofoni v prototipu notranje pasje hišice zaznajo zvok ognjemeta, začne vgrajeni avdio sistem oddajati nasprotne frekvence, ki učinkovito izničijo hrup, ali ga vsaj znatno zmanjšajo. Sestavni del dizajna je pluta z visoko gostoto, ki je idealna za zvočno izolacijo. In kakšen je rezultat? Sprostitev za psa. Projekt, ki je zaenkrat v razvojni fazi, bi lahko zagotovil veliko prijetnejši začetek leta za vas in vašega psa.

Florjan Rus Avto Slovencu so v roke zaupali tri 900 tisoč evrov vredne ford fieste

"Veliko psov se boji ognjemeta, saj psi za razliko od ljudi slišijo zvoke, ki so štirikrat bolj oddaljeni in z veliko večjim obsegom frekvenc. Ključna je vnaprejšnja priprava na ognjemet in sem sodi tudi to, da najdemo kraj, kjer se bo hišni ljubljenček počutil varno in sproščeno," je povedal Graeme Hall, 'pasji boter', eden najboljših britanskih trenerjev psov, ki je ob vedenjskih težavah pomagal že več kot 5000 psom in njihovim lastnikom.

Ford Mondeo Vignale Avto V Fordu spregovorili o usodi mondea

Zamisel je navdihnila tehnologija za aktivno odpravljanje hrupa, s katero pri Fordovem športnem terencu edgeu pomagajo vozniku in potnikom zagotoviti tišja potovanja.

"Razmišljali smo, kako bi tehnologijo, ki jo uporabljamo pri vozilih, koristno uporabili v drugih situacijah. Bi lahko psi uživali v mirnejšem prehodu v novo leto z uporabo našega sistema za aktivni nadzor hrupa? Imamo še nekaj zamisli, kako bi si lahko v vsakdanjem življenju pomagali s Fordovimi dognanji," pravi Lyn West, vodja za vsebine znamke v oddelku za tržne komunikacije pri Fordu Evropa.

Ford S-max Nekaj za dinamične Avto Ford S-max dokazuje, da obladuje vse trike

Notranja pasja uta z aktivnim odpravljanjem hrupa je zaenkrat le prototip in je prva v vrsti Fordovih pobud, s katerimi s pomočjo znanja iz avtomobilske panoge pomagajo reševati vsakodnevne težave.

Komentarjev 2
  • Janez_53 17:39 22.december 2018.

    Ja hudiča, a vam članke pišejo polpismeni ljudje??? Preberite podnaslov in popravite tiste TRI NAPAKE v enem samem podnaslovu!

  • Brianna_Macdougall 14:32 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. t0 internetn0 spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com