Avto
25076 ogledov

Pazite tudi med obiskom bencinske črpalke

bencinska črpalka, gorivo
Najboljši nasvet je, da ostanete doma. Kaj pa, če morate v službo, lekarno ali v trgovino z avtomobilom? Potem se držite teh nasvetov.

Pri avtomobilskem proizvajalcu Škoda so pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako se obnašati v avtomobilu med pandemijo. Kako točiti gorivo, kako in katere dele avtomobila očistiti, kako se obnašati v vozilu.

Koronavirus Avto GM in Ford bi namesto avtomobilov proizvajala respiratorje

Čeprav je osebni avtomobil nekakšna mobilna izolacijska enota, zaradi katere je pomembno, da ostanete v stiku z drugimi, oziroma za nekatere edini način, da pridejo do trgovine z živili ali zdravili, je treba imeti v mislih tudi to, da tveganja ob potovanju z avtomobilom vedno obstajajo. Glavno pravilo je čim manj stika z drugimi. Če moraš kam oditi, pojdi sam. Če to ni mogoče, se izognite ljudem z akutnimi simptomi bolezni dihal.

Uporaba maske zaželena

Če potujete z drugimi potniki, nosite zaščitno opremo, na primer zaščitno masko. Šali, rute in drugi domači izumi niso zagotovilo, da se ne boste okužili. Zato so tudi najosnovnejše maske za obraz pomembna gesta do potnikov, s katerimi lahko zmanjšajo tveganje za okužbo. Respiratorji razreda FFP3 pa nudijo resnično zaščito. Mimogrede, v nekaterih evropskih državah je bila, ali pa še je, maska del obvezne opreme v kompletu za prvo pomoč. 

 | Avtor: Škoda Škoda
*- Točke v kabini vozila, ki jih je treba razkužiti oziroma očistiti po vožnji

Kaj vse je treba po vožnji razkužiti?

Če se vožnji avtomobila ne morete izogniti, bodite pozorni na preventivne higienske ukrepe. Razkužite vse površine, ki se jih dotaknete pred in po vožnji, še posebej, če avtomobil delite z nekom, ali vozite nekoga. Dezinfekcija delov, kot so volanski obroč, prestavna ročica, ročna zavora, ročaji, stikala radijske naprave, vse to je treba razkužiti. Ne pozabite tudi na ročice pod volanom, na primer na smerne kazalce, brisalce, tempomat, naslon za roke, nadzor nastavitve sedeža, okvira vrat in ročaje z zunanje strani avtomobila ali pa ročaj prtljažnega prostora. Ta opozorila veljajo dvojno za voznike, ki prevažajo potnike.

prometna nesreča avtomobil Avto "Ne morem zavarovati avta, kdo plača, če jutri na cesti počim?"

In kako razkužiti vozilo? Consumer Reports priporoča, da uporabite razkužilne robčke z vsebnostjo alkohola, s katerim lahko obrišete tudi oblazinjene sedeže in druge "mehke" površine. Po čiščenju je treba usnjene površine obdelati s sredstvi za zaščito usnja.

V vozilu nikoli ne uporabljajte vodikovega peroksida, saj lahko s tem poškodujete površine. V avtomobilu ne uporabljajte agresivnih čistil za čiščenje zaslonov na dotik, še pišejo pri Consumer Reports. Krpe iz mikrovlaken so idealne za čiščenje vseh površin. Po vsakem čiščenju je pomembno prezračevanje vozila.

 | Avtor: Škoda Škoda
*- Točke na zunanjosti vozila, ki jih je treba razkužiti oziroma očistiti po vožnji.

avtovleka Avto Kaj lahko storim, če se mi pokvari avto?

Uporabite brezstične plačilne kartice

Kaj pa dolivanje goriva na bencinskih črpalkah? Posebej pozorni bodite na higienske ukrepe. Zmanjšajte stik z osebjem. Izberite na primer bencinske črpalke, ki ponujajo samopostrežne naprave za točenje goriva, kjer lahko tudi plačate znesek točenja goriva. Pri plačilu uporabite eno od sodobnih metod. Na primer, brezstično plačilno kartico, ali mobilni telefon. Po točenju goriva si roke takoj umijte ali jih vsaj razkužite z razkužilom za roke. Tveganje lahko zmanjšate tudi tako, da posodo z gorivom natočite do vrha, tako vam vsaj za nekaj časa ne bo treba ponovno obiskati bencinske črpalke.

VW tovarna Avto Korona virus zapira avtomobilske tovarne

Čeprav se zdi, da so nekateri ukrepi proti širjenju koronavirusa drastični in pretirani, je previdnost nujna. Bolj, kot spoštujemo te ukrepe, bolj zmanjšamo tveganje za prenos bolezni in prej se bo naše življenje normaliziralo.
 

Komentarjev 5
  • torohat 08:04 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • rosanur 03:03 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • hooucoto 16:37 25.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks