Avto
8221 ogledov

Po dolgih šestih letih spet razbili nov model znamke

Euro NCAP
1/9
Euro NCAP
Sveži Euro NCAP rezultati dokazujejo, da ni mogoče spati na premijski slavi.

Tokrat so pri neodvisni organizaciji s področja varnosti vozil testirali sedem novih modelov na trgu. Pod črto so lahko z videnim zelo zadovoljni, saj jih je pet prejelo najvišjo oceno petih zvezdic, dva pa štiri. 

Znamka Alfa Romeo ima prvič po letu 2016 nov model na trgu in je zato končno spet del preizkusa. Model tonale se je izkazal izvrstno in je dobil najvišje mogoče število zvezd, kar je dobra popotnica tudi za prodajo. Enako odlična sta bila tudi nova generacija kia sportage in cupra born. 

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP
Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Testirali so tudi potniški mercedes-benz citan tourer in njegovega bolj premijskega brata razred T. Spomnimo, v prvi generaciji je ta iz renault kangoogja izvirajoči model na testu Euro NCAP doživel hladen tuš, ki je umazal sicer bleščečo podobo varnosti Mercedesovih modelov. Tokrat niso nič prepustili naključju in tudi citan tourer ter razred T sta dokazala izvrstno serijsko pasivno in aktivno varnost, ki je občutno boljša kot tista iz sicer sorodnega kangooja.

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

S štirimi zvezdicami sta jo tokrat odnesla dva. Za novega mestnega malčka toyota aygo X je to gotovo dober rezultat. Grenek priokus pa imajo "samo" štiri zvezdice pri BMW i4. Električni bavarec je izdelan na osnovi serije 3, in je zato glede pasivne in aktivne varnosti v mnogočem ostal v letu 2019. Nekaj pomanjkljivosti pri asistenčnih sistemih, ki jih danes strožje ocenjujejo, ga je stalo boljše skupne ocene in s tem tudi petih točk.

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

Euro NCAP | Avtor: Euro NCAP Euro NCAP

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:44 07.julij 2022.

    gledam tisto belo škatlo in vse tiste blazine. a je kje kaj placa za mojo glavo ? me zanima kolk se poviša pritisk v kabini ko se sprozijo vse tiste blazine in za kolk naraste temperatura po vžigu smodnika. ja ...prikaži veča plastika nekaj prenese ne vem pa kako kaj moja koža. da bi pa bedaki se dol vsedli in za mizo naredili najprej tako varen avto da ne rabi blazin, potem pa mogoče kaj not zmontirat. pa kje, pa daj še pol ducata tam okol nameč. saj budala od stanke vse požre in plača.