Avto
9278 ogledov

Po gretju sedežev in volana prihaja nova zamisel

varnostni pas Anže Petkovšek
Vse se je začelo z gretjem vetrobranskega stekla, nadaljevalo pa z ogrevanimi sedeži in ogrevanim volanom. Vse za večje udobje v mrzlih zimskih dneh. Zdaj so predstavili naslednji avtomobilski del, ki ga bodo ogrevali.

Pri Fordu nameravajo grelne nitke vgrajevati tudi v varnostne pasove. Za ta korak so se odločili na podlagi svojih raziskav, v katerih so ugotovili, da se pozimi nekateri vozniki pogosto ne pripasajo, ker je varnostni pas mrzel. Zdaj so predstavili patent za ogrevanje varnostnih pasov. Glede na predstavljene načrte lahko vidimo, da so elektronske komponente všite po celotnem pasu. Ogrevanje se sproži takoj, ko pripasamo varnostni pas. Pri Fordu menijo, da bodo z novo tehnologijo poskrbeli tako za dodatno udobje v vozilu kot za varnost.

Varnostni pas, pripenjanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Gretje avtomobila Avto Ali lahko zaradi ogrevanega volana in sedežev izpraznimo akumulator?

Da bi Fordovi inženirji dobro zaščitili svoj patent, so ponudili nekaj različic, zapisanih na 31 straneh dokumenta. Pri Fordu so mislili tako na varnostne pasove za klasične kot športne avtomobile. Za zdaj še ni znano, kdaj bi se lahko ogrevani varnostni pasovi pojavili na trgu.

Komentarjev 5
  • antitrust 15:58 29.december 2018.

    Čakamo na ogrevane gume 😁

  • andrej06 11:30 29.december 2018.

    V glavo si vgradite grelne nitke

  • mph 10:28 29.december 2018.

    Ja, to pa čimprej naj vpeljejo. Sredi zime ni nič kaj prijetno hladen pas čez tanko poletno majčko. Make sense. :-)