Avto
21 ogledov

Podlunšek v Rovinju četrti v kvalifikacijah Red Bull Air Race

Red Bull Air Race Rovinj 2015
1/6
EPA
Slovenski akrobatski pilot Peter Podlunšek je v sobotnih kvalifikacijah svetovnega prvenstva motornih letal Red Bull Air Race v Rovinju v razredu challenger zasedel četrto mesto.

V kvalifikacijah za pokal challenger je bil najboljši Šved Daniel Ryfa, drugi je bil Francoz Mikael Brageot, tretji pa Čilenec Cristian Bolton.

V elitnem razredu master je letos praktično nepremagljivi Anglež Paul Bohnomme znova "pošolal" sotekmovalce, drugi je bil Japonec Yoshi Muroya, ki si je tako kot na Japonskem tudi tu priletel najhitrejši čas na stezi, tretje mesto na kvalifikacijah pa je pripadlo Avstralcu Mattu Hallu.

"Neto čas oziroma prvo mesto sem danes izgubil na desetih vratih, kjer sem izgubil vzgon in se praktično ustavil. Po mojem predvidevanju sem zagotovo izgubil sekundo, če ne več, in kar hecno je, ko pomislim, kako se mi je ta sekunda vlekla. Drugače sem s svojim letenjem zadovoljen, sem pa dobil dve sekundi časovnega pribitka zaradi nepravilnega položaja letala na devetih vratih. Ta kazen me je malo presenetila, saj je šlo dejansko za minimalno odstopanje od idealne linije, tako minimalno, da se prekrška sploh nisem zavedal. V nedeljo bo kakor koli progo treba odpeljati brez napak. Če mi bo to uspelo in če bom odpeljal te linije in načrt, ki ga imam, sem prepričan, da rezultat ne bo izostal. Vetra danes ni bilo veliko in baje ga tudi jutri ne bo. Danes nam je veter mogoče na nekaterih delih celo pomagal. Proga mi leži, težka je, a zelo tekoča. V takšnih pogojih je leteti res užitek," je dejal Podlunšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.