Avto
5191 ogledov

Poglejte, kaj bo leta 2019 začel v vozila vgrajevati Hyundai

1/4
Hyundai
Hyundai bo prvič tehnologijo vgradil že letos na svoj veliki športni terenec santa fe.

Pri Hyundaiu so na dogodku na Kitajskem najavili uporabo tehnologije prstnega odtisa. Najprej jo bodo namreč vgrajevali na vozila namenjena uporabi na kitajskem trgu, kasneje pa bodo tehnologijo ponudili tudi drugje po svetu. Potniki bodo lahko vozilo odklenili s pomočjo prstnega odtisa, voznik pa bo s pomočjo prepoznave prstnega odtisa tudi zagnal motor vozila s pritiskom na gumb.

Avto Prihodnje leto Kie in Hyundai s posebnimi strehami

 | Avtor: Hyundai Hyundai

Vse to je mogoče ob uporabi biometričnega senzorja na ročici vrat vozila in na bralcu ob volanskem obroču v potovalni kabini vozila. Pri Hyundaiju bodo prstni odtis uporabili tudi za nastavitve vozila posameznemu vozniku. Sistem se je hkrati zmožen hitro učiti in izboljševati. Tehnolgija bo zmožna prepoznati vse od nastavitve volanskega obroča, sedeža, nastavitev glede pregleda podatkov na monitorju, nastavitve ogledal, celo temperatura bo prilagojena posameznemu vozniku. 

Hyundai i30 fastback N Avto Kdo bi pred leti mislil, da bo Hyundai predstavil kaj takega?

 | Avtor: Hyundai Hyundai

Pri Hyundaiu so pojasnili, da je verjetnost, da bi se ta pametna tehnologija zmotila in odčitala napačni prstni odtis 1 : 50.000. Pravijo, da je njihova tehnologija petkrat bolj varna od klasičnih avtomobilskih ključev, vključno s pametnimi ključi. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.