Avto
14 ogledov

Pogreb drive-in

Krsta iStockphoto
Če lahko skozi drive-in kupite hrano ali zdravila, zakaj se ne bi na ta način še poslovili od pokojnika.

Pogrebna hiša Paradise Funeral Chapel iz Saginawa v ameriški zvezni državi Michigan je pričela ponujati storitev, ko se prijatelji ali sorodniki od pokojnika poslovijo, ne da bi jim bilo treba izstopiti iz avtomobila.

Ko zapeljejo na rampo, senzor zazna avtomobil in razkrije zavese mrliške vežice, tako da se je mogoče skozi steklo tri minute poslavljati od pokojnika, ki glede na ameriško tradicijo praviloma leži v odprti krsti. Pri tem se iz zvočnikov nad avtomobilom sliši komorna glasba.

Vodja pogrebne hiše Ivan Phillips je po poročanju agencije AP pojasnil, da je servis drive-in namenjen v prvi vrsti osebam, ki so težje pokretne. Ker je storitev na voljo v večernem času, je namenjena tudi vsem, ki so sicer v službah in nimajo časa priti do vežice znotraj uradnih ur. Privolitev morajo sicer pred tem dati svojci, tako da ustrezno premaknejo pokojnikovo krsto. 

Phillips je povedal, da se storitev za zdaj še ni prijela v skladu s pričakovanji, saj morda žalujoči niti ne vedo zanjo. Pogrebna hiša sicer ponuja tudi video prenos s pogrebne slovesnosti v živo, izpostavljajo pri AP. To storitev poznajo tudi na ljubljanskih Žalah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.