Avto
115022 ogledov

Poklicni šofer: "Kolena so se mi začela trest' po 5 kilometrih nadaljnje vožnje ..."

Tovornjak video prikolica Igor Ločičnik Bohorc/Facebook
Video, kako je prikolico večdesettonskega vlačilca na naši prometni, a ozki cesti odneslo proti nasproti vozečim vozilom.

Igor Ločičnik Bohorc je na svojem Facebook profilu objavil video, ki ga je minuli petek posnela kamera v njegovem vozilu. Ločičnik Bohorc je profesionalni voznik, tokrat je bil na poti med Tolminom in Idrijo, torej po dolini Idrijce na zloglasni "keltiki." Na ovinkasti in večinoma ozki cesti je bil na deževen dopoldan prvi v koloni treh vozil, ko mu je v kraju Reka v bližini lokala Kurn'k nasproti skozi ovinek z očitno neprilagojeno hitrostjo pripeljal vlačilec - silos. 

Kaj se je zgodilo in kako na tesno je šlo, lahko preverite na dobri minuti videa, ki ga je zabeležila kamera v njegovem vozilu.

V službenem vozilu se redkokdaj zgodi, da na Garminu nimam vklopljene kamere... Če se ti ne da gledati celega posnetka si ga nastavi na 1:09, za mano sta vozila 2 osebna avtomobila. Posnetek je nastal v petek dopoldan na cesti Tolmin - Idrija pri naselju Straža- Želin... Lahko bi se končalo tragično, na srečo ni prišlo do črnega scenarija. Moram priznat, da sem se skoraj podelal. Kamera ne pokaže kako na "knap" je šlo tole čez...

Objavil/a Igor Ločičnik Bohorc dne Nedelja, 25. avgust 2019

"V službenem vozilu se redkokdaj zgodi, da na Garminu nimam vklopljene kamere... Če se ti ne da gledati celega posnetka si ga nastavi na 1:09, za mano sta vozila 2 osebna avtomobila. Posnetek je nastal v petek dopoldan na cesti Tolmin - Idrija pri naselju Straža- Želin... Lahko bi se končalo tragično, na srečo ni prišlo do črnega scenarija. Moram priznat, da sem se skoraj podelal. Kamera ne pokaže kako na "knap" je šlo tole čez..."

Tudi prekaljenega šoferja Ločičnik Bohorca je pretreslo: "Kolena so se mi začela trest po cca 5 kilometrih nadaljne vožnje, sem se za nekaj minut moral ustaviti."

Kot je odgovoril na enega od številnih komentarjev, sta jo tudi oba voznika za njim očitno tudi odnesla brez poškodb. "Sta pa oba ustavila pri tisti gostilni, kamion pa naprej, kot da ni nič ... Če bi voznik kamiona ustavil, bi po moje plaval po Idrijci," je še zapisal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Žurnalček 16:31 01.september 2019.

    Kolker jaz vem je na cesti Idrija-Tolmin prepovedan promet z vlačilci . S prikolicam da , z šleperji ne !

  • pero02 09:16 28.avgust 2019.

    Napaka prikolice,če pripelješ v ovinek malo prehitro na suhem samodejno zavira prikolica,da uravnava kamijon,na mokrem se to ne bi smelo zgoditi.Meni je prikolico odneslo iz iztopa graškega tunela pa nisem prpelu hiter.Naenkrat je zavrla in jo je odneslo.Eni imate strokovne ...prikaži več komentarje za kozlat.

  • gustl 08:43 28.avgust 2019.

    Točno to se je zgodilo meni, med Pivko in Knežakom, kamion Gozdnega Gospodarstva iz Pivke je prinorel nasproti in mu je odneslo kratko prikolico za hlode proti meni, če ne bi zapeljal s ceste bi bili mrtvi, seveda je kamionar ...prikaži več pobegnil, na GG pa ga ni hotel nihče izdati...bilo je pa precej bližje kot to na videu...