Avto
10580 ogledov

Pokukajte v notranjost povsem novega renaulta

Renault austral Renault
Renault nadaljuje z razkrivanjem svojega novega SUV-ja. Austral na trg prihaja kot zamenjava za model kadjar.

Renault je po prvih razkritih detajlih zunanjosti australa zdaj razkril prvo skico potovalne kabine. Francozi so zapisali, da ima notranjščina vse tradicionalne značilnosti športnih terencev, vendar že na prvi pogled izstopa z visoko postavljeno in široko osrednjo konzolo, poimenovano »console grand confort«. "Arhitekturna zasnova armaturne plošče ji daje vtis vitkosti in širine, njena povezanost z oblogami vrat pa potnikoma spredaj poudarja občutek sedenja v kokpitu. V kombinaciji s precej visokim pasom vrat pri potnikih ustvarja občutek varnosti," so pojasnili pri Renaultu. Nasploh so pri oblikovanju uporabljene poševne poteze, ki v celoto vnašajo videz dinamičnosti.

renault austral kadjar Naslednik kadjarja Avto Renault že slači svojega novega SUV-ja

Prostornost in odlagalne površine

Prostor za potnike novega je prilagodljiv. Veliko je odlagalnih mest, od velikega drsnega naslona za roke med prednjima sedežema, ki lahko ponudi prostor za shranjevanje ali poenostavi uporabo multimedijske naprave OpenR Link. V tej konzoli sta dva velika odlagalna prostora in namensko ležišče za pametni telefon z možnostjo indukcijskega polnjenja. Razna odlagalna mesta, ki so razporejena po notranjosti imajo skupaj za več kot 30 litrov prostornine.

renault austral kadjar | Avtor: Renault Renault

renault austral kadjar Avto Končno znano, kaj pomenijo nenavadna imena renaultov

Strop in stebrički so prevlečeni z meliranim blagom, pri Renaultu izpostavljajo udobnost sedežev. Ne le spredaj, tudi zadaj je prostora več, kot smo vajeni v SUV-jih. Potniki zadaj so pridobili, ker na sredini poda ni tradicionalnega grebena. Zadnja sedežna klop je vzdolžno pomična, možno pa jo je enostavno zložiti s pritiskom na gumb v prtljažniku. Sprednja sedeža imata zgoraj zožena naslona, kar olajša interakcijo med potniki.

Inovativen zaslon

Na skicah je vpadljiv velik zaslon OpenR. Gre za osrednji kos potniškega prostora in je eden največjih zaslonov na trgu, pri Renaultu pa zagotavljajo, da je tudi eden najbolj izvirnih. V obliki črke L združuje instrumentno ploščo in osrednji zaslon, ki imata skupno površino 774 kvadratnih centimetrov, po diagonali pa merita 61,72 centimetra (24,3 palcev).

Luca de Meo Avto Ne mislite kupiti električnega? To napovedujejo pri Renaultu

Pri francoskem proizvajalcu vozil so zapisali, da je zaslon tako napreden (tehnologija sodeluje s sistemom Google Automotive Services), da ponuja tako svetel prikaz s tako malo odsevi, da nad armaturno ploščo ni več potreben tradicionalen senčnik. Volan je bolj kvadraten in na sredini malo poravnan, tako pa je oblikovan zato, da ponuja popolno preglednost instrumentne plošče in tako večji užitek v vožnji.

Strategija Renaulta, Nissana in Mitsubishi Motorsa Veliko razkritje Avto Renault, Nissan in Mitsubishi Motors razkrili veliki načrt

Uporabniški vmesnik OpenR hkrati ponuja najsodobnejše rešitve povezljivosti in pametnih naprav ter poleg aplikacij Android Auto in Apple CarPlay vključuje tudi iskalnik Google in navigacijo Google Maps. Devet desetin vseh funkcij, ki so v rabi vsak dan, je dosegljivih z enim ali največ dvema klikoma, zagotavlja proizvajalec. Zaslon OpenR zagotavlja enako gladko in enostavno uporabo kot pameten telefon in je ena poglavitnih Renaultovih inovacij na področju vgrajenih tehnologij v zadnjih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.