Avto > Na Štrom
12652 ogledov

Ne mislite kupiti električnega? To napovedujejo pri Renaultu

Luca de Meo Epa
Renault bo do leta 2030 v Evropi prodajal le povsem električne avtomobile.

Renault pospešuje prehod na povsem električno prihodnost v Evropi. Vendar pa imajo pri francoskem proizvajalcu avtomobilov tudi "načrt B".

Smart forfour EQ Slovo Avto Avti, ki niso dočakali leta 2022

Po poročanju Automotive News Europe je generalni direktor Renaulta Luca de Meo na medijskem dogodku izjavil, da bo francoska znamka leta 2030 v Evropi postala 100 % električna. Pred tem se je pričakovalo, da bodo EV vozila pri Renault predstavljala 90 % portfelja, preostalih 10 % pa bodo sestavljale druge vrste vozil.

Luca de Meo | Avtor: Epa Epa

V primeru težav pri preprečevanju popolne elektrifikacije (kot je pomanjkanje infrastrukture za polnjenje ali visoke cene električne energije), bo podjetje še naprej prodajalo avtomobile z motorjem z notranjim zgorevanjem.

renault austral kadjar Naslednik kadjarja Avto Renault že slači svojega novega SUV-ja

Dacia na elektriko za Renaultom

Tudi znamka Dacia, ki je del skupine Renault, bo postopoma elektrificirana, vendar "v zadnjem možnem trenutku", kar verjetno pomeni po letu 2030. Evropska unija bi želela do leta 2035 ustaviti prodajo novih avtomobilov z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Renault Megane Conquest RS line Avto Na testu najbolj atraktivni Renault ta hip

Karkoli se bo zgodilo je strateška usmeritev znana. Trenutno si vedno več proizvajalcev v Evropi in tudi po svetu postavlja podobne cilje – na eni strani sporočati svoje namere, po drugi pa se morajo odzivati na vladne cilje in zahteve glede emisij.

Luca de Meo | Avtor: Epa Epa

Naslednji korak za Renault v Evropi je lansiranje povsem novega, povsem električnega Renault megane E-tech electric (na osnovi platforme CMF-EV) in novega renault kangoo van E-tech electric. Oba v Sloveniji pričakujemo še letos.

renault austral kadjar Avto Končno znano, kaj pomenijo nenavadna imena renaultov

V načrtu je tudi renault 5, povsem nov, retro navdihnjen majhen električni avtomobil. Skupno bi morali pri Renaultu do leta 2025 uvesti vsaj 4 nova elektrificirana vozila.

Komentarjev 10
  • Avatar Halliolisa
    Halliolisa 23:56 14.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • klemenmo 12:58 14.januar 2022.

    vse gre na Kitajsko v reciklažo, mi smo predragi

  • AnzeSmolej 12:15 14.januar 2022.

    Lol! Ampak en velik LOL! Kje bodo blokarji filali svoje avte? Ko jih iz 50 stanovanj ob 15h pridejo vsi iz službe in priključijo avte se bo zrušil celoten energetski sistem, poleg tega pa bo cena elektrike poskočila x5 !!! ...prikaži več Poserjem se navaša eko e vozila !